Mis oleksid need viis tegevust, mis tekitaksid tunde, et oled edukas:

1. Ole avatud, otsi võimalusi teha „oma asja“.

Millegi sellise tegemine, mis silma särama paneb ja hommikul kohe energiast pakatavana toimetama ajab, on juba eelduseks, et sinu tegemisi märgatakse ja sa saad pakkuda mingit uut väärtust. Milline iganes töö, mida tehakse hingega ja kuhu panustatakse, saab märgatud ning siit on juba loetud sammud läbilöömiseni oma valitud teel.

2. Õpi ja janune teadmiste järele.

Paljud asjad maailmas on juba paberile pandud. Tasub uurida ja lugeda, mida on kirjutanud need, kel kogemust nii õnnestumistes kui ka ebaõnnestumistes. Kõiki vigu elus ei pea ise ära tegema, aga kui juba mõni teele juhtub, siis tasub neist õppida ja järeldused teha.

3. Pealehakkamine on pool võitu!

Kui sa ei proovi, ei saa ka teada, kas see, mida sa teha tahad, sulle meeldib. Selleks, et teada, mis on see õige ja kõige südamelähedasem asi, tuleb enne mitmeid ameteid pidada, omandada oskusi, mis esmapilgul võivad tunduda keerulised või isegi sulle mittesobivad.

4. Edukuse nimel peab panustama.

Iga töö ja tegevus vajab pingutust ja ükski asi iseenesest ei saa olla kohe toimiv. Kiire edu saadab väheseid ja see on enamasti pime juhus. Tuleb olla ettevõtlik, anda rohkem kui saada, pühenduda eesmärgile. Pingutus kannab alati vilja!

5. Ära looda teistele!

Rõõm saavutusest on see, mis kannustab üha uusi eesmärke võtma ja jälle pingutama. Loetud teadmised ja kogetud võimalused saavad olla vaid pagasiks, et ideedest sünniksid uued ja toimivad ettevõtmised.

Kõike eelnevat arvesse võttes ja neid lihtsaid juhiseid järgides ei jää edukus tulemata.

Mõtted koondas Eesti Karjäärinõustajate ühingu esinaine Aiki Pärle.

Noorte infomessi Teeviit 2016 noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid