A-rühmast saab film

Kuid nüüd, rohkem kui kümme aastat hiljem, avaneb meil ilmselt võimalus nostalgiaga kaasa elada TV-saria põhjal vändatavale filmile “A-rühm” (Filmi linastumise täpne kuupäev teatatakse 2008. aastal). Kuid juba on projekt üle pidanud elama ka palju muudatusi — esialgne filmistuudio asendus 20th Century Foxiga ning lisaks on olnud tegijatel raskusi ka filmi tegemiseks vajaliku raha ja sobiva režissööri leidmisega.

Kuid kõige tähtsam ning kindlasti fännide seisukohast põletavaim küsimus on see, kes hakkab mängima uues filmis peaosi ning proovib asendada meile nii tuttavid näitlejaid. Kuigi Fox pole veel midagi kindlat välja öelnud, käivad spekulatsioonid näitlejate ümber juba alates 2002. aastast. Siinkohal väike ülevaade sellest, keda vaatajad loodaksid tuttavates rollides näha. Kuigi ilmselt on paratamatu, et kõike nelja rolli A- kategooria staare mängima ei saada — põhjuseks filmi eelarve, mis ei kannataks tippnäitlejate röögatuid töötasusid lihtsalt välja.

Jack Black hakkab Hannibaliks?

John “Hannibal” Smith — pidevalt sigarit suitsetav ning veidi maniakaalselt rõõmsameelne A-rühma liider lausa armastas tüli norida kurjamite pealikutega. Lisaks sellele oli ta tuntud ka suurepärase maskeerimismeistri ning muidugi alati lahendusi leidva taktikuna. Hannibali lemmikrepliigiks oli aga pea iga osa lõpus kõlanud: “Mulle meeldib, kui plaanist asja saab!”. Originaalis kehastas teda praeguseks juba meie seast lahkunud George Peppard.

Kuid kes suudaks karismaatilise Hannibali kõige paemini ekraanil ellu äratada? Fännid on arvanud, et see võiks olla näiteks juba korra Hannibalina (seda tõsi küll, kõigest samanimelise tegelasena filmis “Voonakeste vaikimine”) säranud Anthony Hopkins. Samas arvavad paljud, et parim Hannibal oleks George Clooney ning kõlanud on ka Mel Gibsoni ja Kevin Costneri nimed, uusimad andmed annavad aga aimu, et stuudio meelitab sellesse rolli hoopis eelnimetatutest tunduvalt nooremat Jack Blacki. Lisaks neile on ühe variandina kõlanud ka Tommy Lee Jonesi nimi, kes on teinud väga erinevaid filmirolle, altes Oscari võitnud “The Fugitiveist” kuni menukomöödiani “Mehed mustas”.

Cruise asub naisi võluma?

Leitnant Templeton “Face” Peck — pundi osavaim suli ja suurim naistemees. Ta kasutas oma poisilku sarmi, meelitamaks inimesi andma rühmale oma autosid, raha, üleliigseid keevitamiskomplekte ja muud taolist. Face oli küll pisut pirtsakas, kuid ta polnud siiski nii ülbe, et poleks vajaduse korral vastasele paari toud andnud. Ning muidugi ei möödunud pea ühtki osa ilma, et tema käevangus poleks olnud mõnda ilusat naist. Originaalis kehastas leitnanti Dirk Benedict, kes on tuntud ka oma rolliga sarjas “Battlestar Galactica”.

Face´i rolli osatäitja leidmisega ei tohiks tekkida erilisi raskusi, sest ilueedidest Hollywood lausa kubiseb. Siiski on arvatud, et parima Face´i saaks Tom Cruise´ist, Christian Bale´ist, Vince Vaughnist, Leonardo DiCapriost või Matthew McConaugheyst. Kuid niisamuti on arvatud, et suurepäraselt saaks leitnandi kehastamisega hakkama ka juba eespool Hannibali rolli pakutud George Clooney. See-eest stuudio on viimastel ( jällegi küll kinnitamata) andmetel valinud rolli jaoks välja hoopis Owen Wilsoni, eelistades teda kõigile eelpoolnimetatutele.

Carrey sobib vaimuhaigeks

Kapten H.M. “Howling Mad” Murdock — grupi piloot ja samuti paberitega hull. Kuid seda sugugi mitte tõsisel ega häirival moel — Murdocki hullus oli sedasorti, mis pani teda ütlema ja tegema naljakaid asju, mis omakorda sageli pahandas ta rühmakaaslast B.A.-d. Eriti kuulus oli Murdock oma sokist meisterdatud sõbra Koer Soki ning saksakeeles laulmisega, kuid lisaks oma sokiga rääkimisele tegeles Murdock üsna tihti ka vaimuhaiglast põgenemisega, leiutades selleks vahel täiesti uskumatuid meetodeid.

Populaarseim kanditaat Murdocki rolli on kindlasti Jim Carrey — lisaks kõigele on ta algselt Murdochi kehastanud Dwight Schultziga üsna ühte nägu. Lisaks temale on võimalikuks peetud veel Adam Sandlerit, Jason Leed (tuntud sarjast “Minu nimi on Earl”), Johnny Deppi ning poolehoidjaid on isegi “Jackassi” staaril Johnny Knoxville´il. Fox on aga rollli kaalunud hoopis ennekõike komöödiatest tuntud Brendan Fraserit.

B.A.-d ei saa asendada

Seersant Bosco “B.A.” Baracus — A-rühma mehaanik ja rammumees. Kuigi käsivõitluses vastaste lennutamises uskumatult osav, kartis too hiiglasekasvu mehemürakas ometigi paaniliselt lendamist. Sellest ei lasknud end aga häirida tema sõbrad, kes ta nii mõnelgi korral uimastasid ja lennukile sokutasid. Enim häiris seersanti Murdocki seosetu käitumine ning õige sageli ähvardas ta viimasele kere peale anda, küll tegelikult iialgi oma ähvardust ellu viimata. Ka oli B.A.-le äärmiselt iseloomulik lühikeseks pöetud hari keset pealage ning mitu kilo kuldehteid, mis kaunistasid nii ta käsi kui kaela.

B.A. rolli puhul on fännid hämmastavalt ühel meelel — nimelt soovivad nad, et originaalis esinenud Mr.T. jätkaks sama osaga ka uues filmis.Kuigi juba üle viikekümne, on Mr.T. endiselt hiilgavas vormis ning fännidel on tolles osas väga raske kedagi teist ette kujutada. Kui ta peaks aga pakkumisest filmis kaasa lüüa keelduma, on B-variandiks pakutud Wesley Snipesi, Ving Rhamesi, Ice Cube´i ja Lawrence Fishburne´i. Ka Foxi stuudio proovib esijalgu rolli saada Mr.T’d.

Üks fänn Kathryn on märkinud aga võimalike näitelejakanditaate kommenteerides: “Minu arvates, peaks nad jääma originaalsete näitlejate juurde. Mulle meeldib idee, et algsed tiimi liikmed otsivad Hannibali tapjaid ja värbavad ühtlasi uusi liikmeid. On tehtud lihtsalt liiga palju filme, mis ebaõnnestuvad, sest neil pole võimalust või soovi kasutada originaalseid näitlejaid. Hollywoodil on väga vedanud, et neil on endiselt olemas kolm A-rühma originaalnäitlejat — nad peaks olema selle eest tänulikud ja mitte üritama teha kohutavat uusversiooni.”