Algul võib kogu see värk tunduda üpriski segasena. Kuid lähemal vaatlusel selgub, et aestleetikaga tegelevad need inimesed, keda ei kimbuta teiste arvamus ja kes tegelevad sellega, mis neile meeldib. Missuguse mulje jätab kõrvalseisjale hullusärgi pesapall, kui maas lebavate baaside asemel peab kinni püüdma särgiga ümbert kinni seotud „elava“ sihtmärgi?

Lisaks spordile moodustavad ka huvitavad mängud ühe aestleetika valdkonna. Näiteks photowalking’u ajal on võistleja ülesandeks teatud aja jooksul kogu aeg kõndides pilte teha. Kokkulepitud aja lõppedes kohtuvad võistlejad omavahel ning valitakse parim pildistaja või õnnestuima pildivalikuga mälukaart.

Peale uute mängude leiutamise, on tähtis osa ka ebatavaliste vormiriiete kujundamisel ja tiimi tunnuse loomisel. Kiiksuga spordirõivaid sai teha 21. augustil Kultuuritehases läbiviidud särgitegemise töötoas.

Need, kes tulid osalema, leidsid enda eest suure kuhja tundmatu päritoluga riideid, mida sai kasutada nii nagu kujutlusvõimet jätkus. Töötoa eestvedaja Tom Russotti sõnul ei ole aestleetika jaoks tehtavad rõivad mõeldud pikemaajaliseks kasutamiseks. See andiski vabad käed paberist sõnade, reklaamide ja muu väljalõikamiseks ning asjade peale kleepimiseks. Püsimise tagajärjel valmisid lõpuks osalejate enda tehtud iseäralikud ja kentsakad kostüümid, millele andis kasutusala leiutada.

„Töötuba ise toimus väga huvitavas keskkonnas ja see oli uus kogemus teha riideid nii nagu ise fantaseerid,“ arvab Uve, üks särgitegemise workshop’ist osalenuid.