Kust tuli nimi DjWhiteKitty?

WhiteKitty tuli tegelikult sellest, et mu parima sõbranna internetinimi oli kunagi BlackKitten. Mina mõtlesin, et teen WhiteKitty. Kuna mulle numbritega nimed ei meeldinud, siis panin nime ette DJ. DJ-na ma siiski ei tegutse, see on ikka rohkem nime pärast.

Räägi palun oma sattumisest breikansamblisse Electronic Crew.

Nad tulid meile kooli esinema. Mina kui suur hiphopi-austaja võtsin siis sõbranna näpu otsa ja läksin nendega juttu ajama, küsisin autogrammi ka. Siis nad kutsusid meid välja. Käisime paar korda väljas nendega ja siis vajus ära natuke. Ühel ilusal suvepäeval pool aastat hiljem sain jälle kokku Arttoga (Triple-Y). Olime kusagil väljas ja mina siis ümisesin mingit viisijuppi. Artto ehmatas, et kas ma oskan laulda? Ma ütlesin talle, et ma olen kolmeaastasest peale laulnud. Neil oli parajasti naislauljat vaja ja küsisid, et kas ma olen nõus. Niimoodi ta läks.

Kuivõrd su elu enne Electronic Crewd muusikaga seotud oli?

Laulsin erinevates laulukoorides, eriti nagu ei pingutanud. Kuskil sellises erilises kohas pole laulmas käinud. Electronic Crew on ikka põhiline.

Laulukarussell?

Käis mitu korda peast läbi, aga ei läinud. Lihtsalt nii ta jäigi. Võibolla ma kartsin. Lavakogemust tegelikult nagu oli, kuna olin käinud igalpool näiteringides. Ma lihtsalt ei avanud endale seda ust, olin noor ja loll.

Sa mainisid ennist oma lavakogemusi…

Laulukoorid ja näiteringid. Alustasin Ave Kumpase juures, hiljem tuli stuudio „Väike muusik”, mis oli ka eraldi laulukoor. Sealt tulin isiklikel põhjustel ära. Siis tekkis sisse väike vahe. Siis tuli selline asi nagu „Õpetajate maja”. Seal oli laulmine, tantsimine ja näitlemine. Seal ma pidin väikestele lastele etendusi — Mutionu peod näiteks — andma. Seal ma olin neli aastat, kuni iga enam ei lubanud käia. Maksimum lubatud piir oli 16 aastat. Tekkis paus, käisin ainult laulukooris, kuni tuli Electronic Crew.

Kas sa Crews lavaleminekut ka kardad?

Ei, täiesti harjunud juba.

Kas on ebameeldivaid kogemusi ka seoses esinemisega?

Pisikesed nüansid tulevad vahel ette küll. Kas siis näiteks mikrofonid laval vilistavad või midagi sellist. Ajab ikka närvi küll. Suhted poistega (Electronic Crew) laval ja mujal on korras. Publikuga on ka siiamaani kõik hästi olnud.

Kuskohas on kõige parem publik? Kõige halvem?

Valgas! Kõigil olid sõnad peas, rahvas elas kaasa, polnud sellist jalalt-jalale tammumist. Elav ja tore rahvas, võimas kontsert oli. Kõige halvem oli ükskord Ääsmäel. Või tegelikult ta polnud halb, aga oli selline vabaõhuüritus. Palju oli vanu inimesi ja nemad ju ei lähe lava ette möllama… Vähe rahvast oli ka.

Millal me sind breikimas näha võime?

Eriti nagu ei oska. Breikimine on rohkem poiste teema. Mina laulan ja see meeldib kõige rohkem. Mulle meeldib breiki pealt vaadata, aga ise ei taha. Ei paku erilist pinget.

Aga räppimine?

See on saladuskatte all. Asi areneb vaikselt. Avalöök tuleb juba selle aasta jooksul.

Kuidas siis poistega lood on? Ajavad hirmsat moodi taga?

Ei saa kurta, konkurentsi neil omavahel jätkub. Aga minul jätkub silmi ainult ühe inimese jaoks.

Missugune on su suhtmine portaali rate.ee?

Tuim. Külmaks jätab. Tavaline internetilehekülg, nagu kõik teised. Käin seal põhiliselt kirju lugemas, enamasti mingi nädalase vahega.

Kui tihti sulle reiti üldse mingeid mõttetuid kirju saadetakse? Äkki meenutad ja räägid ühe mõttetuima ja naljakaima?

Palju. Neid ikka jätkub. Igasuguseid perverte kirjutab. Mõni kirjutab lihtsalt, et saame tuttavaks. Või siis, et pane mulle seitse ja ma panen sulle ka seitsme. Leidub veel Eestimaal selliseid jobusid, kes kirjutavad lausa rõvedusi. Vastu ma loomulikult ei kirjuta, kustutan kohe ära.

Ma olen kuulnud, et tegeled modellindusega.

Ühel päeval kirjutas mulle neiu nimega Edvi, et üritus tulemas ja oleks vaja inimesi. Siis läksin ja niimoodi see hakkaski. Paaril üritusel olen käinud. Eks neid tuleb veel, ma arvan. Tulevikuna ma modellindust ei näe. On pakutud erinevaid võimlausi erinevatest agentuuridest, aga ei ole minu ala.

Sinu ala on laulmine?

Muusika, muusika, muusika. Electronic Crewga tahan tippu jõuda. Mingid noored tüübid on pakkunud tränaprojektidesse laulma, aga pole huvi tundnud. Electronic Crewga on vaja veel areneda. Varsti ongi uus lugu välja tulemas.

Electronic Crew uus lugu peaks juba paari kuu jooksul kuulajateni jõudma!