Harjumaa noored on saavutanud kõrgeid kohti kõigis viies valdkonnas, kokku on piirkonna noored saanud 36 stipendiumi. Üheksal korral on Harjumaa noored saanud oma kategoorias ka esikohanominendiks. “Möödunudaastasel konkursil näiteks saavutas harjumaa noor andekas pianist Arko Narits esikoha kaunite kunstide valdkonnas. Teise koha nominentideks said 2014. aastal edukas olümpiaadidel osaleja Joonas Jürgen Kisel, filmikunsti valdkonnas tegev Jaagup Tuisk, vehkleja Karoliine Loit ja tšellist Angelika Anette Antsmäe,” loetles Maxima Eesti turundusdirektor Ty Lehtmäe Harjumaa noorte saavutusi konkursil.

Tartumaalt on stipendiaate sirgunud 21. Möödunudaastasel konkursil saavutas Tartumaalt pärit noor esmakordselt ka esikoha. "Olümpiaadidel silma paistnud Andreas Eskor pälvis esikohastipendiumi teadusvaldkonnas, ent lisaks akadeemilisele võimekusele kuulub ta oma vanuseklassis ka Eesti paremikku sulgpallis ning tegeleb mitmesuguse loovtööga,” rääkis Lehtmäe Tartumaa noore saavutusest konkursil.

Ida-Virumaalt on stipendiumi pälvinud 11 noort, kellest kaks on saanud ka esikohatiitli. “Eelmisel aastal saavutas filminduse valdkonnast huvitatud Aleksandra Matvejeva esikoha humanitaarvaldkonnas. Tema kirjutatud narkootikumide tarvitamise vastast sotsiaalreklaami on mängitud nii Eesti kui ka Vene televisioonis. Esimesel konkursi toimumisaastal võitis aga ettevõtlikkustalendi tiitli Ida-Virumaa noor Kristina Beljakova,” rääkis Lehtmäe.

Stipendiumisaajad maakonniti:
Harjumaa - 36 stipendiaati, sh 9 esikohanominenti
Tartumaa - 21 stipendiaati, sh 1 esikohanominent
Ida-Virumaa - 11 stipendiaati, sh 2 esikohanominenti
Pärnumaa - 7 stipendiaati, sh 1 esikohanominent
Lääne-Virumaa - 4 stipendiaati, sh 1 esikohanominent
Võrumaa - 4 stipendiaati, sh 1 esikohanominent
Saaremaa - 4 stipendiaati, sh 2 esikohanominenti
Valgamaa - 3 stipendiaati, sh 1 esikohanominent
Järvamaa - 3 stipendiaati, sh 2 esikohanominenti
Viljandimaa - 3 stipendiaati
Põlvamaa - 2 stipendiaati
Raplamaa - 2 stipendiaati

Avaldusi tänavusele konkursile saab esitada 15. oktoobrini aadressil tulevikutalent.ee.