Samuti kuulutati välja lugude ja luulevõistlus „Ainult siin sünnivad me lood“ ning alguse sai ilmasaadikute teekond, kes siirdusid nelja ilmakaarde viima sõnumit meie maast ning meie suvisest noorte laulu- ja tantsupeost.

Päeva lõpuks kuulutati välja ka laulupeosupi tiitlivõitja. Laulupeosupi tiitlile kandideerisid seniste laulu- ja tantsupidude kolm suurt lemmikut – hernesupp, seljanka ja lihapallisupp. Selge häälteenamusega ehk 2148 häälega tuli võitjaks seljanka, teise koha sai 1156 häälega hernesupp ning 971 häälega jäi kolmandaks lihapallisupp.

Tänavuse XI noorte laulu- ja tantsupeol valmistab Põltsamaa Felix laulupeolistele ligikaudu 130 000 portsjonit suppi ning iga päev on peolistel võimalik valida mitme erineva supi vahel. Laulu- ja tantsupeolistele valmistatavad Põltsamaa Felixi supid on tehtud kodumaisest köögiviljast ja lihasaadustest ning suppidele ei ole lisatud naatriumglutamaati ega muid maitsetugevdajaid.

XI noorte laulu- ja tantsupidu "Maa ja ilm" toimub 1.-3. juulini Tallinna Lauluväljakul. Laulupeo kunstiline juht on Veronika Portsmuth, Tantsupeo kunstiline juht on Märt Agu ning XI noorte laulu- ja tantsupeo programmijuht on Raul Talmar.