Kaks ja pool aastat tagasi otsustasid neli noort Tartu muusikut osaleda omaloomingu konkursil. Mõttest sai kohe teostus ning sündis progressiivset metal- ja fusioonmuusikat viljelev bänd X-Panda. Võistlustulest väljuti üdini positiivse tagasiside saatel esimesena, mis innustas üheskoos jätkama.

2010. aastal ehk napilt 12 kuud peale bändi loomist võitis X-Panda Eesti suurimal ansamblite konkursil Noortebänd parima bändi tiitli. Lisaks esikohaga kaasnenud auhindadele andis  bändi klahvpillimängija Kaarli sõnul võit neile ka tublisti julgust ja innukust juurde. "Noortebändi konkursi esikoht tõstis hoobilt meie enesekindlust, asusime kohe uusi lugusid kirjutama ja ei läinudki palju aega, kui jõudsime ka plaadi väljaandmise mõteteni," sõnas Kaarel.

Mõtted ja unistused said teoks tänu X-Panda liikmete sihikindlusele, mis on toonud nad nii kaugele, et esimene plaat on valmis ja selle esitluskontsert koputab uksele. Oma esimest kauamängivat, mis kannab pealkirja "Flight of Fancy", esitles X-Panda laupäeval Rock Cafes.
Plaat on täis X-Pandale omast müstilist energiat ja jõudu, laulmas saabkuulda bändi bassimeest Tamarit, aga ka näiteks superstaarisaatest tuntud ning südameid võitnud Teele Viirat ja albumile filmimuusikalikku vürtsi lisavat Tartu Noortekoori.

Konkursi Noortebänd 2011 demovoor kestab 1. oktoobrini, osalemiseks registreeru siin.

X-Panda verivärske video: