Et Grete oli lõpetanud gümnaasiumi hõbemedaliga, siis ta ülikooli sissesaamise pärast muret ei tundnud.

Üsna pikalt oli teda paelunud turundus, juhtimine, reklaam ja kõiksugu meediaalased valdkonnad, mis hõlmavad paljuski tihedat (eri) inimeste vahelist suhtlust ning kommunikeerumist. Valikut aitas langetada EBSis pakutav spetsialiseerumissuund turundusele ja kommunikatsioonile, mis hõlmab endas ka reklaami ja projektijuhtimist. Oma valikut ta kahetsenud ei ole, kaugel sellest, ning tuleb igal hommikul kooli entusiasmiga.

EBSi eelisena toob Paia välja kooli väiksuse ja personaalsuse. „EBSis oled sa isiksus, mitte osa massist. See, et õppejõud kõiki nime- ja nägupidi teavad, paneb rohkem pingutama,“ ütleb ta.

Lisaks mängis suurt rolli valikutegemisel ka EBSi rahvusvahelisus, ingliskeelne õpe ning vahetusprogrammide partnerülikoolid, mida on hinnatud oma valdkonna tippudeks.

Grete Paia ütleb, et tema jaoks on kvaliteetne ja hea haridus alati olnud primaarne ning lisaks sellele tugevad, huvitavad ning mitmekesised sotsiaalsed sidemed-võrgustikud eduka tuleviku ning karjääri loomiseks.

Esinemiste ja reiside tõttu on Grete aeg-ajalt Tallinnast eemal ja peab koolist puuduma, aga õnneks iseloomustab EBSi tema sõnul küünarnukitunne ning vastutulelikkus, mis tähendab seda, et kuigi niisama lihtsalt läbi kedagi ei lasta, on kokkuleppel võimalik õppida individuaalses tempos ning alati võib loota kaastudengite abile.

Et majandus- ja ärialane haridus on üsna laiapõhjalised, peaks Grete arvates valikut ka bakalaureusekraadi kätte saamise järel jätkuma. Hetkel tal veel 100% kindlalt midagi paigas ei ole, kuid õnneks on tal natukene aega ka veel nuputada. Ilmselt ikka tahaks edasi õppida magistrantuuris, ilmselt EBSis. „Juba praegu olen veidi sealsete programmide ning õppekavadega tutvunud ning need tunduvad äärmiselt põnevad,“ lisab Grete.

  • Estonian Business Schoolis on vastuvõtt alles käimas. Augustikuise vastuvõtu sisseastumisdokumente oodatakse kuni 10. augustini.

Loe lähemalt kolme bakalaureuseõppe eriala kohta: Rahvusvaheline ärijuhtimine; Võõrkeeled ja ärikorraldus; Ettevõtlus ja ärijuhtimine ja esita sisseastumisavaldus siin.

Jaga
Kommentaarid