Missy Elliott on andekas naisräppar, kes laulab ise ja kirjutab ka teistele. Näiteks on ta kirjutanud sellistele muusikamaailma suurkujudele nagu Mel B, Nelly Furtado, Aaliyah, Tweet ja paljud teised.

Melissa Arnette Elliott sündis Portsmouthis, Virginias, USAs 1971. aastal. Missy isa käitus emaga ebasündsalt, sestap võttis ema julguse kokku ja kõndis koos tütrega minema. Tema ema leidis endas jõudu, et selline elu selja taha jätta ja last üksinda kasvatada. Missy pidas oma ema imetlusväärseks ja tegi ka enda julgeks. Seesama julgus, sõltumatus ja andekus olid eeldused sellele, et tüdruk showmaailmas edu saavutab. Nii ka läks.

Missy esimene läbimurre tuli 1991. aastal, kui ta sõlmis oma bändi Sistaga plaadilepingu Elektra Recordsiga. Kuid nende albumit ei antudki välja ja Missy kaalus isegi teisi variante: olla produtsent ja sõnadekirjutaja teistele artistidele. Ta hakkas tegema koostööd oma kauaaegse tuttava Timbalandiga, kes juhtumisi oli ka Aaliyah albumi „One In a Million” mõnede lugude produtsent.

Sellest koostööst tõotas kujuneda midagi suurt, sest Aaliyah album tegi müügirekordeid. Missy töötas rohkete artistidega nii laulukirjutaja kui ka laulja/räpparina enne, kui sõlmis ise lepingu Elektra Recordsiga 1996. aastal. 1997. aastal lasigi Missy Elliott välja oma esimese albumi “Supa Dupa Fly”. Tema ääretult innovaatiline debüütalbum võeti hiphopi fännide poolt hõisetega vastu — Missy Elliott oli lõpuks saabunud!

„Kirjutasin laule juba siis, kui olin väike tüdruk. Tavaliselt seisin prügikasti peal ja laulsin tänaval,” viskab Missy Elliott ühes vanemas intervjuus nalja, „kuid professionaalsele tasemele jõudsin siis, kui hakkasin töötama Jodeciga.”

a esimese albumi „Supa Dupa Fly”. Tema ääretult innovaatiline debüütalbum võeti hiphopi fännide poolt hõisetega vastu — Missy Elliott oli lõpuks saabunud!

Ükski naisräppar pole saavutanud sellist edu, nagu seda on teinud Missy Elliott — ei tema ajal ega ka enne teda. Ta on müünud 24 miljonit plaati. Kui tema käest küsida, et kumb on parem — kas räppimine või laulmine, siis tema vastab hoopis, et armastab riime teha. „Naised saavutavad hiphopimaastikul aina rohkem respekti,” mainib ta ühes oma intervjuus.

Alguses tõestas Missy ennast sellega, et kirjtas laule teistele, sealhulgas Aaliyahile(„One In a Million”, „If Your Girl Only Knew”) ja vähem 702le („Steelo”) ja siis tõestas ennast lauljana. Tema esimese albumi singel „The Rain” sai trendiks!

1999.aastal sai Missy taas aktuaalseks, sest ilmus kauaoodatud järgmine album „Da Real World” — isegi veel ambitsioonikam album sisaldas kaht suurt hitti: „She`s a Bitch” ja „Hot Boyz”.

Uus album „Miss E… So Addictive” tuli välja 2001. aastal. Ka sel oli kaks olulist hitti — „Get Ur Freak On” ja „One Minute Man”. Tema enneolematu populaarsus jätkus, kui tuli välja järgmine album — „Under Construction” hittidega „Work It” ja „Gossip Folks”. Missy muusika jätkas tabelites ringivuramist. 2003. aastal tuli eelnevale albumile lisa plaadi „This Is Not a Test” näol.

2005. aastal ilmus Missy Ellioti kuues album — „The Cookbook”, millel teevad kaasa sellised staarid nagu Ciara, Slick Rick, Mary J. Blige, American Idoli võitja Fantasia ja paljud teised. Ja seni ilmunud albumitest viimane ehk greatest hits „Respect M.E.” jõudis Euroopas poelettidele 2006. aasta septembris. Käesoleval aastal on ka lisa oodata.

Missy Elliott väisab Maarjamaad 8. juulil 2007, andes kontserdi A Le Coq Arenal. Piletid hinnaga 495-595 tulevad müüki alates 14. veebruarist.

Allikad:
www.askmen.com
www.daveyd.com
www.allmusic.com, by Jason Birchmeier