Kole ilus tüdruk

Öeldakse, et esimeste sekundite jooksul määratakse värske tutvuse puhul ära mulje uuest inimesest ning järgnevad sekundid vaid kinnistavad seda. Ometi võiks selle väite küsimärgi alla panna, sest mitte üks kord ei koge me elus, et oleme kedagi valesti hinnanud või eelarvamustel liialt vara tekkida lasknud — seda juhtub korduvalt. Mõnusa huumori ja laheda olekuga inimesele ei pane keegi pahaks, et jumal kauni välimuse ajal mõne ukse taha jättis. Nii ei ole haruldane, et imekaunil mehel on tavatult suure ninaga naine ja et kõrvuti käies jääb mulje nagu mängus poleks armastus, vaid materiaalsed hüvangud. Vaevalt keegi üldse vaevub süvenema, et suure ninaga naisel on ebatavaliselt särav ning karismaatiline hing ning et lähemalt tutvudes on tema seltskonna kuninganna ning ülejäänud kaunitarid kõlbavad vaid ümmardajateks.

Ei maksa heituda, kui peeglist Miss Maailm vastu ei vaata, leidke hoopis võimalused enesearendamiseks ning võtke optimistlik hoiak kõige suhtes. Ent kui kõrge enesehinnang on ikkagi raske tulema, siis ärge unustage, et meie eriskummalises maailmas ei ole välimuse muutmine enam mingi probleem.

Inetu pardipoeg

Kui me kunsti puhul oleme hakanud hindama seda, et ka mingisugune päratult kole teos võib tunduda hirmkaunis, siis inimeste puhul võib märgata sama tendentsi. Mõne näojooned on eraldi lahti võttes kõik justkui kirvega saamatult tahutud, kuid ühtekokku moodustub tervik, mis otsekui leevendab ja kaunistab iseennast.

Olete kunagi vaadanud, et suurem osa supermodellidest on kõige tavalisemad hallid hiirekesed? Kohati isegi inetud — kahvatu haiglane jume, suured kõrvad või aukus närtsinud pilk. Supermodelli kõnnak on enamasti puine ning raiuv nagu puunuku marss. Miks me neid siis jumaldame? Eks ikka seetõttu, et igast ilmetust tüdrukust võib osava meigi ning hilpudega printsessi teha. Eelkõige hinnatakse tüdruku muutumisvõimet, kameeleoni oskust kohaneda kõigega ning võtta vajalik nägu ja poos.

Seiske siis peegli ette ja kujutlege end kellekski ning hakake toormaterjalist ilusat kunsti tahuma. Omapärane torkab silma, särav pilk needib enda külge ning kaunis naeratus võlub enam kui mistahes sisutu ilu.