Ma ise ei tunne end absoluutselt ilusana. Ma tunnen nagu oleksin paks. See on puberteet, ma tean. Aga ka peeglisse vaadates, ei näe ma seal kõike ilusat (ausalt öeldes, ei meeldi see vaatepilt mulle endale üldse, kuid suurema osaga võin rahul olla).

Mulle teevad muret mu jalad. Nad ei ole teab mis suured, kuid siiski liiga suured. Mõne teise keha küljes oleksid nad võib-olla ilusamad. Probleem seisneb selles, et mu jalad ei ole propositsioonis mu ülakehaga. Ülakeha on enamvähem korras, sale ja kõike muud, aga reied ja sääred on suured. Isegi kingi ei ole mul ilus kanda, sest jalad on lihtsalt nii suured. Mulle ei sobi teatud lõikega pluuse ja kleitegi kanda.

Ma tahtsin küsida, et mis laadi trenni ma peaksin tegema, et saada lahti ülekaalust reitel? Tore oleks, kui saaksin ka taguotsalt ülejääke maha. Või kas oskate pakkuda konkreetseid harjutusi, raamatut, netiaadressi või ükskõik mida?

P.S. Olen liikuva eluviisiga, käin trennis 3 korda nädalas, lisaks teen igal õhtul kodus ise ka trenni, nii et higiseks võtab. Üritan võimalikult palju jalutada ja üle ka tavaliselt ei söö.

Pille-Riin, 15

Dr. Noormann vastab

Selle probleemiga pead pöörduma spordiarsti, füsioterapeudi või dietoloogi poole. Psühholoogi soovitus saab siin olla vaid selline, et ennast tuleb armastada ja oma kehaga rahul olla. Mida saab muuta, tuleb muidugi muuta, aga parema vastu seda vahetada ei saa.

Teie Dr. Noormann

Jaga
Kommentaarid