Ei tea hommikuti, mida selga panna? Ja vaade garderoobi masendab sind? Siis mõtle juba õhtul välja, mis sa järgmisel päeval selga panna tahad ja pane riided valmis. Nii säästad aega ja närve.

Kui sul hommikul duši jaoks aega ei ole, siis aitab ka lihtsalt näo loputamine külma veega. Soe vesi on küll meeldivam, aga ei ärata sind üles. Külm vesi värskendab ja elustab.

Tee endale hommikul hea-tuju jook. Miksi endale üks maitsev smuuti või kokteil. See ei anna mitte ainult energiat vaid ka maitseb imehästi ja saad kõigele lisaks hea tuju.

Tee oma ärkamine lõbusaks. Lindista midagi endale üles, mis sind naerma ajab. Näiteks mõni anekdoot või mõni naljakas mälestus oma elust. Pane see lindistus endale äratuseks. Nii saad ärgata kohe natuke lõbusamalt.

Muusika motiveerib! Hommikuti vaikselt vegeteerimine teeb asja palju hullemaks. Pane parem raadio mängima või kuula oma lemmikut plaati. Hea muusika teeb tuju heaks ja äratab su automaatselt üles.

Söö hommikust! Näljatunne teeb tuju halvaks. Sellepärast peaksid sa kindlapeale hommikust sööma. Kel kõht täis, on ka rahulolevam. Luba endale rahulikult vahel ka mõni šokolaadisai või midagi muud head, mis sulle meelepärane on. Söödud kalorid kulutad nagunii päeva jooksul ära.

Pane juba õhtul koolikott kokku. Igaüks suudab seda. Hommikuti oled nagunii hilja peale jäämas ning nii ei pea viimasel minutil kiirustades asju pakkima. Nii väldid stressi ja nii unustad ka vähem asju maha.

Tee aken lahti! Ükskõik kui külm ka õues poleks. Värske õhk teeb imet. Sellepärast peaksid sa peale ärkamist igal juhul oma tuba tuulutama. Sel ajal, kui end korda teed või hommikust sööd, saab värske õhk tuppa tulla. Ja kui sa uuesti tuppa astud, tunned end kohe värskena.

Topeltäratus on ka võimalus. Kui äratuskell heliseb, siis enamasti oled sa veel sügavas unes ja täiesti üllatunud. Pane endale kaks äratuskella valmis. Ja seda pooletunnise vahega. Nii saab su keha ja vaim end ette valmistada ärkamiseks.

Kas ka sina vihkad hommikuti peeglisse vaadates oma unist nägu näha? Kirjuta endale paberilipikule mõni naljakas lause ning kleebi see peeglile. See ajab sind naerma ja sa ei tunne end enam nii väsinuna.