1. Intervjuu lõppedes astud sa uksest välja ja leiad loteriipileti, millega võidad 10 miljonit eurot. Mida sa teed?

Õiget vastust sellele küsimusele tegelikult ei olegi. Tööandja sooviks on selle küsimuse abil näha, mis muudab inimese elavaks. Mõni vastab, et ta läheks reisima, teised aga seda, et nad ostaksid oma perekonnale ja endale asju, annetaksid või liiguksid oma eluga samamoodi edasi. Mõnele inimestele valmistab see küsimus ebamugavust puhtalt seetõttu, et ta ei suuda aru saada, mis on õige vastus.

2. Kui sa saaksid olla tööl mingi loom, siis mis loom sa oleksid ja miks?

Kuigi see tundub esmapilgul ebavajalik küsimus, siis ühe tööandja sõnul on ta just selle küsimuse abil saanud tööle kandideerijate kohta teada rohkem kui mis tahes muu küsimusega.

Töövestlusele kutsumisel on tööandja jõudnud juba kandideerija CV-ga tutvuda. Suure osa tööle kandideerimise edust määrab aga inimese suhtumine ja kultuuriline sobivus. Väidetavalt aitab just see küsimus mõlemat intervjueeritava kohta paremini mõista. Kui mitte, siis (loodetavasti) saab selle küsimuse abil tekitada intervjueeritavas hea tuju.

3. Lisaks paberite klammerdamisele, millist viit asja saab klammerdajaga veel teha?

Ühe tööandja sõnul on just sellest küsimusest olnud kõige rohkem abi kandideerijate tundma õppimisel. Tööandjale näitab sellele küsimusele vastamine inimese iseloomu, paindlikkust, taiplikkust, loovust ja palju muud, mida CV-st teada ei saa.

Tööandja jaoks on probleemide lahendamise oskus väga tähtis omadus. Selle küsimuse küsimisel saab tööandja näha, kuidas käitub kandideerija talle naeruväärselt kõlavat ülesannet andes. Kui kandideerija oskab seda analüüsida ja pakkuda välja lahendusi, saab ta tõenäolisemalt hakkama ka teiste keeruliste olukordadega.

Tahaksid tööintervjuudest ja tööle kandideerimisest teada rohkem? Tule 7.–8. detsembril Tallinnas toimuvale Teeviidale! Lisainfot leiad www.teeviit.ee või Facebooki lehelt.

Noorte infomessi Teeviit 2017 noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis "Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine" kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid