Räägi lähemalt, millega Sa konkursil Tulevikutalent 2015 silma paistsid?

Mulle meeldib kasutada oma mõttelendu ja loovust - seega panustasingi konkursil oma senistele saavutustele kunsti vallas, mille hulka kuuluvad näiteks esikoht nii üleriigilisel Tartu Kunstikooli korraldatud joonistusvõistlusel “Barokk” kui ka Pärnu linna üldhariduskoolide kunstikonkursil. Lisaks olen pälvinud Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia, illustreerinud helilooja Riine Pajusaare noodiraamatut “Lõbusad klaveripillid” ja osalenud igal suvel Kihnu saare kunstilaagrites.

Mida kultuuritalendi tiitlivõit Sulle endaga kaasa tõi?

Nii stipendiumivõit kui ka kogu kandideerimine ja ka pidulikul auhinnagalal osalemine andsid mulle palju uusi kogemusi ja tegid sellest kõigest minu jaoks kustumatu mälestuse. Tänu konkursivõidule õnnestus mul täita üks oma suuri unistusi ja arendada ennast edasi arvutigraafika vallas. Seni joonistasin ja maailisin vaid paberile - digilaua abil joonistamist olin proovinud vaid Pärnu kunstikoolist. Samas mõistsin juba siis, et sel viisil kunsti tegemisel on võimalused oluliselt laiemad ning soovisin väga, et saaksin neid rohkem avastada.

Kuidas otsustasid kasutada Tulevikutalendi tiitliga kaasnenud stipendiumit?

Stipendiumit õnnestuski mul kasutada kaua soovitud omaenda graafikalaua soetamiseks. Graafikalauad on kasutusel illustreerimisel ja animafilmide loomisel - need erialad huvitavad mind väga ja nüüd saangi ka oma oskusi edasi arendada. Hetkel veel õpin ja harjutan arvutijoonistamist, kuid usun, et edaspidi on mul võimalus osaleda uutel põnevatel konkurssidel.

Mida soovitad noortele, kes kõhklevad, kas osaleda tänavusel tulevikutalentide konkursil?

Soovitan soojalt kõigil andekatel noortel kindlasti Maxima stipendiumikonkursil osaleda! Nii on võimalik ennast proovile panna ja saada erakordne kogemus. Võimalik, et seeläbi täitub ka mõni kauaaegne unistus!

Vaata videoloost, milliste saavutuste eest tunnustati Liisamarid möödunud aastal Tulevikutalendi tiitliga.

Kandideerimine tänavusel konkursil Tulevikutalent 2016 käib kuni 18. oktoobrini. Kandideerimisavalduse saab täita kodulehel www.tulevikutalent.ee. Maxima Eesti poolt ellukutsutud konkursile oodatakse andekate noorte taotlusi neljas kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent ja kultuuritalent. Iga kategooria parimat tunnustatakse 1000 euro suuruse stipendiumiga, 2. ja 3. koha omanikke aga vastavalt 700 ja 500 euroste stipendiumitega. Tulevikutalente hindavad tänavu füüsik ja Rakett 69 saatejuht Aigar Vaigu, tippjalgrattur Jaan Kirsipuu, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikuse õhutaja Darja Saar ning Eesti näitleja, laulja ja tantsija Kristel Aaslaid.

Jaga
Kommentaarid