Sel aastal toimub oluline osa festivali sündmustest õues, vastvalminud, ökoloogilise aianduse ja eksperimentaalse disaini põhimõtteid rakendavas katuseias. Samuti on kogu festivali aja Polymeri õues avatud välikohvik, mis on lahti iga päev muude ürituste toimumisega paralleelselt.

Traditsiooniliselt toimuvad Kultuuritehase festivali raames alternatiivmuusikaüritused Volyymer ja Diletantide Avangard, millele lisandub Telescope ja DJ-d katusel.

Töötubadest õpetavad särgitegemist Artur Kerge, siltidevalmistamist Uue Maailma Seltsimaja, rakupõletust Polymeri keraamikud, tätoveerimist kanada kunstnik Justin Tyler Tate, heli õpituba annab Yiorgis Sakellariou Kreekast ning joonistusmaratoni juhendab Polymeri pikaajaline resident Ernest Truely.

Spetsiaalselt festivaliks kohale tulnud New Yorgi kunstnikerühmitus Pedalto juhendab eksperimentaalseid sportmänge, korraldab tantsu ja napsuvõtmise võistluse, ning nende peastaap on festivali ajaks siirdunud Polymeri Puhvetisse.
Toimub kunstiruumi Art Container poolt läbiviidav rahvusvaheline kunstisündmus Global Container, mis on järjekorras juba kaheteistkümnes.

Esmakordselt toimub kultuuritehas polymeri toetuseks kunstioksjon, kuhu on välja pandud kollektsioon eesti noorema põlvkonna silmapaistvamate kunstnike loomingust, millele, lisanduvad mõned eesti kunsti vanema põlvkonna klassikud. Kunstioksjoni korraldab Sandra Jõgeva, selle viib läbi kunstikriitik Mari Kartau ning improvisatsiooniline helitaust on Eestis elavalt ning tegutsevalt saksa heliloojalt Hans Gunter Lockilt.

Traditsiooniliselt toimub disainiturg, mille korraldab seekord keraamik Leena Luther ja esmakordselt kirbuturg, mille korraldab seal elav ja töötav Mai Sööt.