„Sissejuhatus tuleviku töömaailma“

Tuleviku tööturul tuleb kasuks, et noorel on rohkem kogemusi kui vaid kooliharidus. Tasub olla vabatahtlik erinevates noorteorganisatsioonides ja käia ka välismaal. Kõik sellised asjad annavad noorele CV-s palju juurde. Värbamisel on tähtis, et näitaksid välja, et omad mitmekülgseid oskusi ja suudad vajadusel iseseisvalt juurde õppida.

„Tööstuse uus tase ehk tööstus 4.0“

Kõige põnevamad tuleviku tööd ei ole mitte IT-s, vaid tööstuses. Tööstuses võetakse juba täna kasutusele tehnoloogiaid, mida muidu näed vaid ulmefilmis, alustades tootmisliinidest, mis iseennast parandavad, lõpetades tehisintellektidega, mis aitavad ettevõtte juhtkonnal otsuseid vastu võtta.

„Ettevõtlus ja innovatsioon“

Ettevõtlus algab sellest, et mingi teema sind väga kõnetab ja tahad sellega kindlasti tegeleda. Kõige alus on see, et tahad midagi ära teha. Kui käid koolis, siis võid alustada ka sellest, et tegeled ettevõtlusega näiteks iga päev 10 minutit.

„Digitaalsed uued võimalused hariduses ja elukestev õpe“

Koolisüsteem on praegu suures muutuses. Digitaalsed võimalused aitavad sellele palju kaasa. Peale koolisüsteemi on muutumas ka õpetaja töö. Praegu on õpetaja ennekõike seotud õpilaste õpetamisega. Tulevikus hakkab õpetaja töö aga järjest rohkem kaasas käima ka ühiskonna eestvedaja rolliga. Ärge kartke kooli.

Milline on meditsiini tulevik?”

Meie elus on oluline elustiil, keskkond, pärilikkus ja tervishoid. Digilahendused aitavad järjest rohkem inimese seisundit jälgida juba kodus, aga digilahendused jäävad pigem arstide abistajateks kui asendajateks. Põhilise töö teeb siiski inimene. Kui tulevikku vaadata, siis ennetuse tähtsus hakkab kindlasti järjest enam tõusma. Võtmeküsimus on, kuidas nihutada piiri, et inimesed oleksid terved võimalikult pika eani.

„Kodanikuturvalisus ja küberkaitse“

Küberturvalisus ei ole midagi sellist, mida keegi teine saab sinu eest ära teha. Igaüks võiks viia end kurssi põhiteadmisega, kuidas ennast kaitsta, sest turvalisus algab sinust endast. Juhul kui tunned, et tahaksid häkkida, siis võid kätt proovile panna Kaitseliidu küberkaitse üksusega liitudes.

„Tervislik toit ja kvaliteetse elukeskkonna kujundamine“

Inimesed peaks rohkem jälgima silte ja lugema koostisaineid, mida ostetakse ja sisse süüakse. Mitte süüa sünteetilisi e-aineid. Võimalusel eelistada eestimaist, sest mida lähemalt toit on toodetud, seda tervislikum see on. Kõige suhtes kehtib normaalne tasakaal, mitte ühegi asjaga ei tohi liialdada.

„Tulevik on praeguThink globally, act locally

Me kõik saame midagi ette võtta, et oma keskkonda, elu ja riiki paremaks teha. Kasvav trend on see, et enam ei seota end ilmtingimata mõne organisatsiooniga, vaid pigem tehakse ise, sõpradega koos. Kodanikualgatuse puhul on oluline, et oleks kaasamõtlejaid. Noortele on loodud ideede teostamiseks toetusfond „Nopi Üles!“ Rohkem infot leiad siit.

Noorte infomessi Teeviit 2016 noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid