Mulluste filmisaavutuste vaarikad läksid jagamisele Madonna ja Britney Spearsi vahel.

“Sõda ei vabanda Madonna esinemist,” ütles auhinna asutaja John Wilson, viidates proua Ritchie mängufilmile “Minema pühitud” (“Swept Away”). Madonnat imiteeriv Spears nägi kõvasti vaeva, et originaalile järele jõuda oma suure ekraani debüüdiga “Ristteel” (“Crossroads”) ja looga “I’m Not a Girl, Not Yet a Woman”, mis võitis halvima laulu preemia.

Tegelikult oli see ikkagi Madge, kes kõik konkurendid seljatas, võites kokku kolmes kategoorias. Lisaks halvima näitlejanna ja halvima filmi preemiale pälvis Madonna tunnustust ka halvima ekraanipaarina koos Adriano Gianniniga, samuti tunnistati ta halvimaks kõrvalosatäitjaks viimase Bondi-filmi “Surra veel üks päev” (“Die Another Day”) eest.

Kokku on Madonna nüüdseks võitnud 9 kuldvaarikat.

Halvima stsenaariumi preemia läks George Lucasele “Tähesõdade” eest, halvimaks meeskõrvalosatäitjaks tunnistati Hayden Christensen. Halvimaks meesnäitlejaks tunnistas žürii Oscariga pärjatud Roberto Benigni puise ülesastumise eest “Pinocchios”.

Võitjad kuulutati välja 24 tundi enne Oscarite tseremooniat väikese eelarvega tseremoonia käigus Santa Monica Sheratoni hotellis.