Ma ei usu, et ükski ema linnupiimakommidest ja Unicefi kaardist ära ütleks, aga on ka originaalsemaid võimalusi.

Üks võimalus on küpsetamine. Võid lipata läbi kohalikust raamatukogust või raamatupoest, kust kindlasti leidub erinevaid retseptiraamatuid erinevatele maitsetele. Ka internetis on hulgaliselt sääraseid lehekülgi (vaata nt http://www.kokaraamat.ee/).

Lahe kingitus oleks ise tehtud, piltidega pereraamat. Otsi kõikvõimalikke lahedaid vidinaid, mida raamatu kaantele panna. Lisada võib ka fotosid, naljakaid/meeldejäävaid jutukesi teie perekonnaga juhtunud olukordadest. Võid ka kasutada riimstiili. Pane fantaasia tööle!

Kingi emale loom! Õige ekstreemne, kuid ülioriginaalne oleks kinkida elus kana (seda palun võtta naljana;) kuid kui elamistingimused sellist ekstreemsust ei luba ja ema siiski on loomasõbralik, võid teda üllatada näiteks nunnu kassipoja või imetillukese jaapani tantsuhiirega, kes sööb vähe, ei lõhu mööblit ega haugu öösiti… või siis õmble emale ise üks armas nööp-silmadega mr Bean’ist inspireeritud karumõmm:)

Kirjuta emale laul või luuletus. Selle teostamiseks on küll kümneid viise. Võib kirjutada näiteks humoorika riimi või tõsise tänulaulu. Eriti armas oleks, kui autor esitaks oma mõttesünnitised emale isiklikult.

Pühenda terve õhtu (ja hommikupoolik?) emale. Kui tavaliselt eelistavad noored iga kell sõpru oma vanematele, siis emadepäeval võiksid sa ema viia nt kontserdile või lihtsalt võtta aeg maha ning juua koos terve õhtu teed ja põletada lõhnaküünlaid. Ära lase emal ennast pinnida, ole aktiivne ja räägi talle mõni magus pala, mida sa tavaliselt ainult oma parimate sõpradega jagaksid. Lase emal tunda, et sa teda usaldad.

Vii emale lilli! Lillede kinkimine ei ole nüüd just midagi eriti originaalset, aga see-eest läbi aegade toimiv kingitus, mis teeb iga ema südame soojaks. Otsi metsast ülaseid, sinililli ja tee ise armas kimp. Võid ka kinkida potilille. Pane see kuhugi nähtavasse kohta ja võid olla kindel, et iga kord kui ema seda kastab, meenud talle sina. Armas lapsuke, lilleke, keda peab kastma, et ta ära ei närtsiks (jah, ükski ema ei taha leppida sellega, et ka tema lapsed kasvavad ükskord suureks).

Kirjuta ka sina, mida originaalset oled oma emale juba kinkinud.