1. Miks võiks noor just selle valdkonna peale mõelda?

Logistika valdkond on pidevas arenemises ning huvi ja nõudlus logistika valdkonna spetsialistide osas on suur. Hea spetsialist saab ka head palka. Logistikaspetsialistid peavad tagama, et õige asi oleks õigel ajal õiges kohas, õige hinna, koguse ja kvaliteediga.

Töö on seotud teenindamisega, eeldades suhtlemisvalmidust, oskust tulla toime erinevate inimestega, sõbralikkust, korrektset välimust.

2. Millised on tuleviku vaated tööturul?

Eestis on ligi 400 firmat, kes pakuvad logistikateenuseid ja annavad tööd ca 8% tööjõust. Logistikaettevõtted ootavad igal aastal uusi praktikante, kes jäävad ka firmasse tööle.
Lõpetajate töölerakendumise protsent on olnud 72% kuni 85%, sageli jääb praktikaettevõte ka töökohaks.

3. Miks võiks noor just teie kooli õppima tulla?

Käesoleval ajal õpib Eesti erinevates kutsekoolides logistika erialadel kokku ca 600 õpilast, sh ca 440 õpilast Tallinna Tööstushariduskeskuses. Tallinna Tööstushariduskeskuses saavad õpilastel valida kolme eriala vahel logistiku abi, veokorraldaja ja logistik.

Koolis on õppeladu, kus õpilased teostavad laotöö toimingute õppimiseks praktilisi töid nagu kaupade vastuvõtmist ja kontrolli, kaupade hoiukohtadele paigutamist, kaupade komplekteerimist, kaupade kaalumist ja pakendamist jne.

Dokumentatsiooni täitmist ja kaupade liikumise jälgimist teostatakse laoprogrammiga DIRECTO, kasutada on arvutid, käsiterminalid, vöötkoodilugejad ja kaubaaluste teisaldamist saab teostada siirdetõstukiga. Kõik õpilased saavad tõstukijuhiloa.

Edasiõppijate protsent 9-6%, õpinguid saab jätkata Tallinna Tehnikakõrgkoolis, Tallinna Ülikoolis ja teistes õppeasutustes.

Kui tahad rohkem teada saada, tule 1.-2. detsembril Tallinnas toimuvale Teeviida messile! Rohkem infot leiad www.teeviit.ee või Facebooki lehelt.

Noorte infomessi Teeviit 2016 noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid