1. Miks võiks noor just selle valdkonna peale mõelda?

Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool: Üheks põhjenduseks võib tuua statistilised numbrid, mis pärinevad Eesti Statistikaameti kodulehelt. Nimelt tootsid tööstusettevõtted Eestis 2016. aasta septembris 7% rohkem toodangut kui eelmise aasta septembris. Teiseks põhjuseks võib tuua ka palga, mis on kindlasti kõrgem kui paljudel teistel erialadel ja lisaks on selle valdkonna lõpetajad oodatud töökäed igas riigis. Tööstuse valdkonna võiks valida noor, kellel on väga suur tehnikaarmastus. Palju on kasu ka arvutioskusest, kuna suurt hulka masinaid juba juhib arvuti.

Tallinna Tehnikakõrgkool: Hetkel tööstuses palgad tõusevad kiire tempoga, aga toodete omahinnad ei kasva samas tempos, mis sunnibki ettevõtteid leidma nutikaid lahendusi (näiteks automatiseerimine, robotiseerimine) toote omahinna samal tasemel hoidmiseks. Enam ei ole tööstuses vaja lihtsaid monotoonseid töökohti, vaid tekibki juurde põnevaid automatiseerimis-alaseid töökohti.

2. Millised on tuleviku vaated tööturul?

Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool: Kutsekoolis omandatud eriala annab võimaluse nii õpingute jätkamiseks kõrgkoolis kui ka iseseisva meistrina töötamiseks tulevikus. Paljudel on varasemast ajast arusaam, et tööstusettevõtted on mustad ja koledad kohad, kuid kui vaadata ringi tänapäevastes ettevõtetes, siis on seal hoopis teised töötingimused, mis võivad mõni kord silmad ette teha isegi kontoritele. Kui varem töötasid metallierialadel põhiliselt mehed, siis järjest rohkem on õppima asunud ka naisi, kes töötavad nii treialite kui ka freesijatena. Tänapäeva ettevõtete puhtam ja füüsiliselt kergem töökeskkond võimaldab töötada kõigi, sest raskeid asju tõstab robot.

Tallinna Tehnikakõrgkool: Meie kooli lõpetaja võib tööl käia al ustades puidutööstusest, lõpetades metalli- ja plastitööstusega.

3. Miks võiks noor just teie kooli õppima tulla?

Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool: Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool annab hea tehnilise hariduse metalli, transporditehnika, automaatika ja kinnisvarahoolduse valdkonnas. Omandatud oskused tagavad raudkindla tuleviku.

Tallinna Tehnikakõrgkool: Tallinna Tehnikakõrgkoolil on pidev koostöö tööstusettevõtetega ja õppekavasid kohandatakse vastavalt tööturu vajadustele, kuna ka praktikal ettevõtetes on meie õppes oluline osakaal.

Kui tahad valdkonnast rohkem teada saada, tule 1.-2. detsembril Tallinnas toimuvale Teeviida messile! Rohkem infot leiad www.teeviit.ee või Facebooki lehelt.

Noorte infomessi Teeviit 2016 noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid