“A Single Man” on moehuvilistele kohustuslik juba lihtsalt sellepärast, kuna režissööriks on tuntud moedisainer Tom Ford. Filmi sisu võtab aset 60-ndatel ning ka kostüümid toovad tagasi 60-ndate MOD-liikumise ja domineeriva silmameigi. Film ise on visuaalselt lihtsalt kaunis ning sisu poolest sama detailiderikas, kui filmi peategelane ise.


Foto: Pressimaterjalid

“Black Swan” tekitas juba enne esilinastust palju kõmu ning sugugi mitte ilmaasjata. Natalie Portman ning filmi läbivad elemendid nagu baleriinikleidikesed ja mustad suled olid õige varsti peale filmi esilinastust pea igas moeajakirjas ühel või teisel moel välja toodud.


Foto: Pressimaterjalid

"Factory Girl” on juba mitu aastat figureerinud minu isiklikus top 10-s. See on biograafiline draama, mis lahkab kunagise Andy Warhol’i muusa Edie Sedgwicki elulugu. Kostüümid on jällegi 60-ndatest ning igas stseenis on Edie Sedgwick’i ajas muutuv karakter läbi riietuse väga hästi välja toodud.


Foto: Pressimaterjalid

“Coco Chanel and Igor Stravinsky” ilmus samal aastal kui üks teinegi eluloofilm Chanel’ist, mis kandis nime “Coco avant Chanel”. Chaneli kordumatu klassikaline stiil ja elegants olid mõlemas filmis läbi kostüümide edukalt vaatajani toodud. Mis puutub filmide sisusse, siis mind haaras rohkem rääkimata lugu Chanelist ja Stravinsky’st, kui kohati puine “Coco avant Chanel”

Ka dokumentaalid väärivad moefilmidest rääkides oma kohta. Üks tuntumaid on kindlasti dokumentaal USA Vogue’i septembrinumbri valmimisest, mis kannab ka nime “The September Issue”. Pooleteiseks tunniks avaneb võimalus piiluda Vogue’i peatoimetaja Anna Wintour’i argipäeva ning näha, mis tegelikult toimub kurikuulsas Vogue’i peakorteris.


Foto: Pressimaterjalid

Just hiljuti linastus ka film “Bill Cunningham New York” 80-aastasest tuntud moefotograafist Bill Cunninghamist, kes siiani on suutnud enda umber müstikat luua. Filmis jagavad mõjukad inimesed nagu Anna Wintour, Tom Wolfe ja Brooke Astor oma muljeid ja mõtteid Billi kohta.

Lõpetuseks annavad moemaailma köögipoolest ebamäärase uduse pildi ka laiemale publikule tuntud filmid nagu “Saatan kannab Pradat” ja “Ostuhullu pihtimused”. Mõlema filmi tegelaste kostüümid on kokku pannud tuntud kostüümidisainer Patricia Field, kes ei vea vaatajaid oma värviliste ja omapäraste komplektidega kunagi alt.

Foto: Pressimaterjalid