Kas Eestimaal sai maksimum saavutatud, et Saksamaa ette võtsite?

Ma arvan, et maksimumi ei suuda keegi kunagi täielikult saavutada. Asi on sisetundes ja minu sisemine hääl ütles, et siin ja sellisel kujul on antud tegemise aeg läbi. Ka ei olnud õige aeg minu teise bändi Tuulemaa uue plaadi jaoks, sest sellesse tahan kunagi panna oma maailmas nähtu ja kogetu ning olla ehk pisut vanem. Eks see, mis nüüd ees ootab, on olnud minu ammune unistus just nn. meelelahutuses, et saaks teha suuri esinemisi, suuremate võimalustega, sest siin pubides-klubides oleksin ma ennast petnud ning ka teisi. Ma tahaks anda võimsust ja veidi sügavust juurde.

Mis siis täpsemalt teoksil on, et meelelahutusuudistes N-Euro nimi pea igal päeval kõlab? Mis toimub?
On teoksil jõudmine laiema publiku ette. Saksamaal, Austrias, Šveitsis ilmus juba esimene singel ja kindlalt on teada ka, et paari kuu pärast hakkab toimuma sama Ameerikas ning siis alles ringiga Inglismaale tagasi. Miks ringiga tagasi Inglismaale? Aga sellepärast, et tegu on briti produktsiooniga ja produtsent Clyde Ward ( Sting, UB40, Right Said Fred, ATC jne.) ning plaadil osalevad muusikud on sealt.

Mida teete teie sellist, mida teised teinud pole?
Eesti mõistes on see esimene artist, kes peaks hakkama andma ikka tõelisi etendusi nii nagu me harjunud oleme nägema maailmas. Muust aga eristab ilmselt minu olek laval, sest see oli üks asjadest, mille vastu seal huvi tunti. Ilmselt publikuga töö ja energia. -> Loomulikult ei saa ma jätta kõrvale kõike, mis mind ümbritseb, nt. minu tantsijad, kes on kolmikud ning tantsivad suurepäraselt. Pikemas mastaabis on vast Eestiga võrreldes ka see, et tehakse suuri tuure üle maailma koos reaalse bändiga. Aga eks näis, sest ütelda, et ma olen nüüd jube kõva mees jne., ma küll ei soovi ja ei hakkagi ütlema. Armastan lihtsalt lava ja tean, et tööd tuleb kõvasti veel teha.

Mis keeles laulate ja mis stiiliga üllatate?
Inglise keeles ja popmuusikaga, hiljem siiski rockilikumaks muutudes. Kuigi esimene singel on küll ülilihtne, kaasalauldav ja suhteliselt kerge laul, on ülejäänud album isegi kohati liiga tõsine. Tegime Clyde’iga plaati ikka terviku nägemusega. Meil oli terve aasta aega. Southamptoni stuudios, mille ümber on kaunis loodus, oli väga mõnus salvestada. Mis puudutab aga esimest singlit Noise, siis sellel on peale originaalversiooni veel 3 miksi. Veel on singlil boonuslugu, mida albumilt ei kuule ning muidugi Noise’i video, mille Hispaanias Alicante’s filmisime.

Kas seoses uuendustega on muutusi ka bändi sees ja imagos?
Tegu on sooloartistiga. Kalev Tilk lahkus, kuna tema pere suurenes. See on suur muutus elus ning lapsed on kindlasti tähtsamad kui tuurid. Tantsijad on uued. Laval hakkab olema kontsertide ajal bänd. Ja enam ei laulda nn. pullitegemise lugusid. Kuigi olen alati öelnud, et ükskõik, mida ma elus teinud olen, ma ei kahetse, sest see on mind edasi viinud järgmisse punkti. Ja ma tänan kõiki, kes minuga on koos olnud ja aidanud ning muidugi armastanud. Aga kindlasti ei tähenda uus algus, et lavalt hakkab tulema ainult hala ja pisaraid, sest üldiselt tahan ma N-Euroga jääda positiivseks, sest igasugu kurbust ja jama toimub maailmas iga päev liiga palju.

Millal võib kuulda N-Euro uusi lugusid?
Järgmine singel Eesti publikule tuleb vast kahe-kolme kuu pärast. Võimalik, et hoolimata sellest, et album on valmis, lisame veel midagi või teeme ümber. Plaanis on enne albumit välja anda neli singlit. Hetkel on saadaval-kuuldaval singel Noise.