Õpipoisi õppe ajal töötatakse kaks kolmandikku ajast ettevõttes meistri käe all, üks kolmandik ajast õpitakse kutsekoolis teooriat. Praktiline töö ja teooriaõpe vahelduvad, seega on õpitut võimalik kohe töös kasutada ja kinnistada. Õppe läbinud saavad nagu kõik teisedki kutseõppurid sooritada kutseeksam ja saada kutsetunnistus.

Õpipoisi õppevorm on palju individuaalsem, kui tavapärane koolipõhine õpe ja õppetööd saab kohandada just õppija ning ka ettevõtte huvidest lähtudes. Õppija saab arvestatava praktilise kogemuse, kuna suurem osa õppetööst toimubki vahetult töökohal sealse juhendaja käe all. Samuti saadakse õppeajal tehtud töö eest tasu, millega on võimalik katta elamiskulud jne.

Eelkõige on õpipoisikoolitus ehk töökohapõhine õpe mõeldud neile, kes tahavad kutse omandada lühema ajaga, keskendudes praktiliste oskuste arendamisele.

Infot kutseõppe võimaluste kohta leiad Noorelt Meistril, mis toimub 6.-7. märtsil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses. Mõõtu võtavad pea 350 kutseõppurit 25 erialal, avatud on töötoad ametite proovimiseks, õppimisvõimalusi tutvustavad 31 kutsekooli üle Eesti. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta! Uuri lähemalt www.noormeister.ee ja liitu üritusega Facebookis.