Mõned aastad tagasi mõtlesin, huvitav, kuidas inimesed suudavad enne kooli või tööle minekut midagi süüa. Juba mõte hommikueinest pani seest keerama. Nüüd võin aga omast kogemusest öelda, et pole midagi paremat kui hommikusöök, enam ei kujuta ma oma päeva selleta kudiagi ette. Lihtsalt pärast pidevaid kõhuvalusid ja muud sellist hakkasin harjutama hommikust söömist, alguses läks kõik tõesti vaevaliselt alla, aga see möödus peagi.

Meie kõige roosamates unistustes ei kohta me ka luude hõrenemist, kuid paljud meist tegelikult joovad vajalikud 3-4 klaasi piima päevas? Vähesed, eks?! Jah ma tean, ma ise suudan ka vaevaliselt vaid klaasi päevas alla kugistada.

Seitsmestes uudistes oli samuti lugu sellest, kuidas koolibaarides ostetakse palju kartulikrõpse ja muud taolist. Eriti paistab see silma nooremate klasside õpilaste seas. Tundub nagu toidukultuur hakkaks täielikult käest ära minema, kuna silma jääb ülekaalulisus, mis pole pelgalt enam ainult meie põhjanaabrite ning lääneinimeste probleem.

Õpilased ei taha koolides lõunat süüa erinevatel põhjustel, küll on see liialt maitsetu ja kehv, küll liialt kallis või siis pole piisavalt viitsimist toidujärjekordades seista. Nii ostetaksegi igasugust mõttetut nänni, mis absoluutselt kõhtu ei täida. Sedasi on enesetunne nõrk ja mõelda ei jõua, eriti kui on pikad koolipäevad.

Viimase aja tendents on see, et eriti kodus süüa ei tehta sel lihtsalt põhjusel, et pole aega. Milleks peakski oma aega söögitegemisele kulutama, kui on piisavalt raha, et osta poest valmistoitu või käia hoopistükkis restoranides söömas. Siiski teame ju kõik, et kodusöök on siiski kõige parem ning sellele ei saa vastu ei McDonalds, Hesburger ega ükski pitsa.

Õhtune söömine ei ole ka hea ja seda teavad kõik, vähemasti tüdrukud. Maiustuste asemel võiks ju süüa rohkem puuvilju, mis on sama maitsvad, ainult tervislikumad. Energiat saab ka neist.

Need, kes tahavad saada piitspeenikesteks ja näljutavad end, teevad küll enestele karuteene. Tean tüdrukut, kes võttis lihtsalt tervisliku toitumisega– hommikusöök, soe lõuna- ja õhtusöök alla rohkem kui 12 kilogrammi. Kusjuures tüdruk oli kõike muud kui korpulentne ja kaalujälgija ta ka ei olnud.

Kui mu klassikaaslased teatasid kehalise kasvatuse tunnis, et kunagi tulevikus hakkavad inimesed nagunii vaid mingisugustest tablettidest toituma, siis õpetaja andis lootust, et asjalood on vastupidi — nimelt, et inimesed hakkavad järjest enam vaatama, mida suhu pistavad.

Loo moraal on see, et enne kui haarate rasvased kartulikrõpsud või maiustused, mõelge, mis te teete oma tervisele.

Avastage, kui hea on süüa korralikult sooja süüa ja nautida häid puuvilju! Limonaad on hea, aga ega vesi või piim alla jää!