Dr Noormann:

Üks kindlamaid suhte kinnitusi on kaaslase tutvustamine oma sõpradele. Seda isegi siis, kui omavahel polegi kõigest südamest südamesse räägitud. Kui mu kaaslane laseb ennast tutvustada sõnadega “Minu poiss” või “Minu tüdruk” ja ta selle peale protesteerima ei hakka, peab sellele järgnema loomulikult “klaarimine”, kuid suhete arengule on see ikkagi paljuütlev.  

Veelgi tähenduslikum on kaaslase oma koju kutsumine ja vanematele tutvustamine. Juhututtavaid ja soovimatut kaaslast oma vanematekoju ei kutsuta. “Oma poisi” või “oma tüdrukuna” vanematele tutvustamiseks koju kutsumine näitab, et ma võtan teda sedavõrd tõsiselt, et pakuksin teda pidama ka perekonda kuuluvaks. Teisalt on see ka indikaator, kas mu kaaslane võtab mind tõsiselt. Kui ta nõustub mu vanematele külla tulema või kutsub mind pereringi, näitab see, et ta ei mängi minuga, julgeb võtta suhte tõsiduse vastutuse  ka vanemate. Ega see kerge samm ei ole ja häbenemine
võtab aega. Aga kui teine keeldub sellest lausa kategooriliselt, on mingi konflikti võimalus sellesse suhtesse peidetud.

Kuidas Sinuga? Võib-olla on Sinu poisil mingi tõsisena tunduv põhjus Sind oma vanemate koju mitte kutsuda — majanduslik olukord, peresuhete korratus, halb läbisaamine vanematega, oma vanemate häbenemine ja palju muudki. Nii ei ole õige vägisi nõuda lähemat tutvumist tema kodu ja vanematega. Püüa neis asjus enne ise selgusele jõuda. Võta aega klaaruda. Veendu, et ta ei teeskle suhte tõsidust. Kui teie suhe peaks ajaproovile vastu pidama tuleb see külastus- ja tutvumisprotseduur läbi teha nii või teisiti.

Kui Sinu sõnad koju kutsumisest on kattevari ööbima kutsumisest, oleks vastus sama, kuid vanemate seisukohalt veelgi tähenduslikum. Pettuses, seikluses ja ärakasutamises nad kaasa mängida ei taha.

Jaga
Kommentaarid