„Vabatahtlikud eksperdid on väga erinevatest eluvaldkondadest. Näiteks õpetajad, disainerid, medõed, projektikirjutajad jne,“ selgitab vabatahtlike koordinaator Janika Tamm. „Kõik eksperdid peavad oma lähetuse ajal ka regulaarseid blogisid, kust saab lugeda nii kohaliku elu-olu kui ka vabatahtlike töö kohta,“ lisab Tamm.

Esmakordselt on käesoleva aasta augustikuust võimalus ekspertide blogisid jälgida ka Noorte Hääle vahendusel. Iganädalaselt hakkavad erirubriigis „Vabatahtlikud“ ilmuma  ekspertide lood Ghanast, Keeniast, Uandast ja Birmast.

Esimesena sõidab lähetusele Keeniasse, Kibera slummi, majandusekspert ja kahe lapse isa Veigo Kell. Veigo jaoks on tegemist juba teise lähetusega, eelmine kord oli ta Kiberas 2013. september kuni 2014. jaanuar. Tema peamiseks ülesandeks on jätkata Kibera slummi Kogukonna Organisatsiooni (KCEO Kibera Community Empowerment Organisation) jätkusuutlikkuse ja tegutsemisvõimekuse kasvatamist. Lisaks sellele on ta võtnud omale südameasjaks aidata kaasa prügikoristusaktsiooni Let’s Do It World toimumisele Kibera slummis, mis leiab aset novembris 2014.

Lisaks Veigole sõidavad teiste hulgas lähetusele disainer ja kudumibrändi Naiiv looja Liina Viira, sotsiaalmeedia- ja veebiagentuuri Vurr üks asutajatest Kair Käsper ning Uuskasutuskeskuse juht ja Aasta Noor Naisettevõtja 2012 Katriin Jüriska.

Lisaks juba väljavalitud ekspertidele on hetkel avatud ka konkurss uutele soovijatele. Kuni 19. septembrini on võimalik kandideerida vabatahtlikuks eksperdiks õpetajatel, medõdedel/ämmaemandatel, projektikirjutajatel ning põllumajandusekspertidel. Millised on kandideerimise tingimused ja lähetuste ajad, leiate MTÜ Mondo veebilehelt.

MTÜ Mondo on alates 2009.a. ellu viinud kogukonna arengukoostöö projekte Ghanas, Keenias ja Ugandas. Vabatahtlike lähetamise Projekti rahastab Eesti Vabariigi Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.