Järjest rohkem noori kogeb, kuivõrd keeruline on leida endale eneseteostust võimaldav töökoht või tegevusala. Puudu jääb nii praktilisest oskustest, sidemetest, kui ka ettevõtluse alustamiseks vajalikest teadmistest. Youth Empowered on algatus, mis aitab teha tänaste 15- kuni 25-aastaste noorte jaoks nende tööalased ambitsioonid kättesaadavamaks. Projekti eesmärgiks on anda noortele praktilisi oskusi ja teadmisi võimalikult edukaks sisenemiseks tööturule ükskõik, kas töötaja või tööandjana.

Tänaseks 28 riigis toimiva Youth Empowered programmi läbiviimist toetab Coca-Cola HBC, mille partnerorganisatsioonideks Eestis on Junior Achievement (JA Eesti) ja Garage48. Noored saavad tasuta osaleda erinevatel inspireerivatel seminaridel ja praktilistes töötubades. Youth Empowered projektiga liitunud mentorid saadavad noori JA Eesti õpilasfirma programmis aastaringselt.

“Riikides, kus Coca-Cola HBC tegutseb, elab 75 miljonit noort inimest, kellest 16,5 miljonit on tööta ning veelgi suuremal hulgal puuduvad väljavaated leida eneseteostuseks võimalusi pakkuv töökoht. Youth Empowered loob platvormi, et panna õlg alla noorte arengule ja mõjutada positiivselt noorte läbilöömist oma kogukonnas,” rääkis Coca-Cola HBC Baltikumi kommunikatsioonijuht Luulea Lääne.

Sel laupäeval, 30. septembril, toimub Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus Youth Empowered Eesti avaseminar, mille raames räägivad 4 inspireerivat esinejat noortele oma kogemusest ettevõtjana. Oma äriidee saab proovile panna Mini Garage häkatonil, mille raames luuakse meeskonna ja kogenud mentorite abiga õpilasfirmade ideedest algsed reaalselt toimivad ärimudelid.

Seminari esinejate hulka kuulub Kaspar Kuus, kes on 2016. a parima õpilasfirma Spoony ja tarkvara idufirma Cody asutaja, kes räägib oma kogemusest õpilasfirma programmi läbimisel ja USA turule sisenemisel.

Maria Kütt on Coca-Cola HBC personalijuht, Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE juhatuse esimees, Tallinna Ülikooli personalijuhtimise lektor ja koolitaja, kes räägib sellest, milline on hetkeolukord Eesti tööjõuturul, milliseid töötajaid ootavad organisatsioonid ja millised on tänased tööotsijad ning annab nõuandeid noortele, kes soovivad teha rahvusvahelist karjääri suures ettevõttes.

Esinejate hulgas on ka muusik Grete Paia, kes räägib oma kogemusest, kuidas noore artistina meelelahutusäris hakkama saada ning milliseid oskuseid ja teadmisi tasub noortel omandada.

Neljas esineja on ettevõtja, investor ja mentor Andres Susi, kes rajas oma esimese ettevõtte 16-aastasena ja kes on olnud 15 ettevõtte juht või algataja, nende hulgas Cherry Media, online-kohtingu teenus Flirtic.com ning online-mängudele keskendunud platvorm Playforia. Youth Empowered seminaril räägib Andres ettevõtlikkusest, edust ja läbikukkumisest.

Youth Empowered Eesti avaseminari raames toimub Mini Garage häkaton, mille raames luuakse õpilasfirmade ideedest algsed reaalselt toimivad ärimudelid. Meeskondasid juhendavad kogenud mentorid, nende hulgas Garage48 eestvedajad.

Youth Empowered Eesti on õppesari, mis on mõeldud ettevõtlusest ja õpilasfirma loomisest huvitatud noortele ja mis toetab koostöös Garage48-ga Junior Achievementi õpilasfirma programmi. Youth Empowered Eesti programm jätkub kesk- ja kutsekoolinoortele suunatud kolme õpilasfirmade seminariga novembris, detsembris ja jaanuaris.

Jaga
Kommentaarid