Keegi ei taha minevikus elada. Vähemalt väidetakse nii. Eriti on see lahkuminekute puhul nii, kui üks osapool on millegi väga hullu asjaga hakkama saanud ning teine sellest suhtest südamevaluga lahkub. Tahetakse unustada kogu see minevik, mis selle inimesega oli ning minna edasi ja alustada kuskilt puhtalt lehelt. See ei ole aga vähemalt alguses võimalik. Lausa teadlikult meenutatakse seda inimest, koos oldud hetki ning kõige esimesena kõige halvemaid asju ning minnakse veel rohkem stressi. Seejärel hakatakse end süüdistama, et miks ei võinud varem aru saada, et see inimene on mõttetu. Arvatakse, et nii oleks palju asju saanud ära hoida ning sa oleksid palju õnnelikum.

Iga inimene aga tuleb meie ellu põhjusega ning on seal täpselt nii kaua kui see on ette nähtud. Ma ei ole selles suhtes usklik, et usun saatust ja seda, et kõik on ette määratud, mis meiega juhtub. Seda kindlasti mitte, aga ma olen kindel, et iga asi siiski juhtub põhjusega. See ei olnud niisama rumal tegu, et sa oma eelmisest suhtest ei suutnud kiiremini lahkuda ning tekitasid endale tugeva valu sisse. Seda oli vaja. Võib-olla said sa sealt väärtusliku kogemuse, kuid ehk hakkasid hoopis maailma või inimesi uue pilguga vaatama?

Su sees toimus muutus ning see sai alguse armastusest ning lõpu valust. Sinna vahele jäi aga hulk positiivseid mälestusi ja kogemusi. Seega, see aeg ei olnud ilma asjata. See oli su elus vajalik.

Kõige rumalam tegu ongi see, et hakatakse peale lahkuminekut arvama, et möödunud aeg oli elu raiskamine ning ei toonud endaga midagi head. Nüüd kardetakse uusi suhteid ja arvatakse, et kõik läheb samamoodi. Keelatakse endale hea ning sisendatakse seda, et midagi head ei ole olnudki.

Mõtle sellele, et …sa poleks selle inimesega kokku läinud, kui tal oleks tõsine s*tapea. Kui sa tahad teda tagasi, siis mõtle sellele, et te oleksite koos, kui te kaks oleksite perfektne paar ja kokku loodud. Ära kuula neid nutulaule, mis teda meenutavad, viska ära need pildid, mida sa igapäev vaatad ning tee endale selgeks, miks sa selle inimesega olid, miks te enam ei klappinud ning mida sa sellest suhtest õppisid. Sa paned loole punkti ning sisemus leiab rahu ja võimaluse uutele võimalustele su ellu tulla.