Konkursi üheks eesmärgiks oli arendada kooliõpilaste finantskirjaoskust ehk rahatarkust ning anda õpilastele praktiline kogemus eelarve planeerimise, meeskonnana töötamise ja projekti koostamise vallas. Iga vanusekategooria võitja saadetakse tasuta klassireisile.
„See, et konkursist võttis osa nii palju klasse näitab, et õpilastel on motivatsiooni ise planeerida just selline ekskursioon, kust kogu klass osa võtta tahab. Oli tore näha, et projektid olid detailideni läbimõeldud,“ selgitas konkursi üks korraldajaid, Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse juht Kati Voomets.

Paranesid ka digioskused
Konkursil hinnati ekskursiooni terviklikkust ja seda, milliseid õpiväljundeid see lastele loob. Oluline oli ka eelarves püsimine ja võimalikult leidlike ja loovate lahenduste leidmine. Osalemiseks polnud vaja teha muud, kui täita ühes klassikaaslaste ja klassijuhatajaga reisi projekt Swedbanki loodud veebileheküljel ja filmida üles klassi tutvustav video. Kõiki konkursil osalenud töid saab näha siit: https://kukkur.swedbank.ee/meiereis/lisatud
„Mul on eriliselt hea meel selle üle, et tänu konkursile paranesid laste digioskused ja õpilased oskavad nüüd paremini kasutada näiteks GoogleDrive keskkonda, Delfi kaarti ja teha infootsinguid. Vähem tähtis pole ka see, et õpiti planeerima aega, eelarvet ja terviklikult kogu reisi,“ hindas konkursil oma klassiga osalenud Konguta kooli juhataja Liina Tamm.

Konkursi võitjad valisid välja žürii liikmed koosseisus Mihkel Kõrbe (Kadrioru Saksa Gümnaasiumi õppejuht ja õpetaja), Killu Kolsar (Eesti Õpilasesinduste Liit), Imbi Henno (Haridus- ja Teadusministeeriumi üldharidusosakonna peaekspert), Anu Olvik (Rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna peaspetsialist), Ede Raagmets (Swedbanki divisjoni direktor), Kristel Leif (Swedbanki sotsiaalmeedia juht), Maarja Karmin (Swedbanki koostöösuhete ja toetustegevuste juht) ja Kati Voomets (Swedbanki rahaasjade teabekeskuse juht).
Projekti toetasid lisaks Swedbankile Eesti Pank, Energia Avastuskeskus, Vibulahing, Kiviõli Seikluskeskus, Eesti Rahva Muuseum, Jääaja Keskus, Vudila Mängumaa, Eesti Terviserajad ja TTÜ Mektory, kes panid välja lisaauhinnad.

TULEMUSED:
Rahva lemmik

„Meie Unistuse Reis“ - Narva Soldino Gümnaasium 2.b klass. Auhind: Eesti Rahva Muuseumi külastuspakett.
1-3.klass
1.koht:
„Teadusseiklused AHHAA Keskuses“ - Narva Soldino Gümnaasium 2D klass. Auhind: Ekskursiooniprojekti maksumuse hüvitamine.
Eriauhinnad:
„Rõõmurullide seiklused Tartus“ - Väike-Maarja Gümnaasium 3A klass. Auhind: Jääaja Keskuse külastus.
„Suurepärase klassi suurepärane reisiplaan“ - Tallinna Kunstigümnaasium 2.a klass. Auhind: Vudila Mängumaa külastus
4-6.klass
1.koht:
„Viis unistuste klassireisi“ - Konguta Kool, 4.klass. Auhind: Ekskursiooniprojekti maksumuse hüvitamine.
Eriauhinnad:
„Tapakad lähevad Tartut avastama“ - Tapa Gümnaasium, 6.b klass. Auhind: Energia Avastuskeskuse külastus.
„KIIRELT JA KÕRGELT“ - Tallinna Tehnikagümnaasium 6b klass. Auhind: Eesti Terviseradade pakett.
7-9.klass
1.koht:
„Meie kedagi ei kiusa, meie lähme Piusa“ - Ülenurme Gümnaasium, 7B, 7C ja 7A klass. Auhind: Ekskursiooniprojekti maksumuse hüvitamine.
Eriauhinnad:
„Vormsit avamas“ - Märjamaa gümnaasium 7.b klass. Auhind: Vibulahingu seiklusmäng.
„Noored ja sõgedad saavad jalad alla“ - Kiviõli 1. Keskkool, 8.klass. Auhind: TTÜ Tehnoloogiakooli Mektory külastus.
10-12. klass
1.koht
: „Väärt õpilased Tartusse!“ Väike-Maarja Gümnaasium. Auhind: Ekskursiooniprojekti maksumuse hüvitamine.
Eriauhinnad:
„VG JATS Valgeranda seiklema“ - Vändra Gümnaasium, Õpilasesindus 7. – 11. klassid. Auhind: Swedbanki ja Eesti Panga koostöös valminud külastuspakett “Retk pangandusmaailma”.
„Kõik koos Tartusse!“ - Tallinna Mustamäe Humanitaargümnaasium, 11. klass. Auhind: Kiviõli Seiklusturismi Keskuse külastus.