Hei, Renate! Sa oled terve elu tegelenud muusikaga. Mis sind muusika juurde tõi?

Tere-tere :) Väikesest peale on mulle meeldinud laulda ja samal ajal ringi hüpata, klaveri vastu olen ka huvi äratanud juba väga varajasest east. Usun, et ühel hetkel lihtsalt avastasin, et need tegevused pakuvad mulle rõõmu ja heaolu tunnet ning aja jooksul on sellest saanud mu eneseväljendamise viis.

Kuidas see juhtus, et Tre raadio sind 2009. aastal Internetist leidis? Mis nad sulle rääkisid?

Eks see veidi kummaline lugu on olnud. Ühes suhtlusportaalis tutvusin ühe Tre Dj’ga, kes nägi mu YouTube kanalil olevaid videoid (www.youtube.com/Renzu0) ning rääkis minust edasi kolmandatele isikutele.

Alguses sain aru, et lähen stuudiosse erinevaid klaveri meloodiaid sisse mängima, kui aga minuga kontakteerus Tre eestvedaja Siim Pohlak, sain aru, et tegelikult mind oodatakse eelkõige ikkagi laulma. Läksin kohale, laulsin neile ja varsti rääkisime juba minust kui uuest artistist.

Sul on kindlasti mitmete esinemistega ning Interneti kaudu palju fänne tekkinud. Kas linnas on rahulik või joostakse kannul ning küsitakse autogrammi?
Kuidas sa üldse suhtud fännidesse, kes oma iidolitele järgi jooksevad ning karjuvad?

Linnas elan ma ainult kooliperioodil, muidu olen maalaps. Ei ole järgi joostud (naerab). Ma arvan, et kui mind ka ära tuntakse, siis väga näost näkku seda ütlema ei tulda, pigem hiljem mõne portaali kaudu.

Minu arust on see lahe, kui fännid järgi jooksevad. Muidugi ei tasu üle piiri minna, aga lihtsalt hea on näha fänne, kes on väga pühendunud ja isegi vaimustunud sinu tegemistest ja lauludest.

Kas muusikaga tegelemine ja esinemistel käimine koolis käimist ei ole seganud?

Ei ütleks, et seganud on. On olnud mõned korrad nii, et olen pidanud koolist puuduma ja mõnele intervjuule või esinemisele sõitma, ent õnneks tullakse mulle koolis vastu ja oma õppetööd olen alati korda saanud.

Olles muusik, oled kindlasti enda jaoks mingid eesmärgid seadnud kuhu jõuda. Millised need eesmärgid on?

Ütleksin kokkuvõtvalt, et tahan kindlasti kaugele jõuda, aga väga enne õhtut hõisata ma ei julge. Samas tunnen, et tahan kõiki asju oma õiges järjekorras ka teha: välismaale ei taha minna enne, kui olen suutnud Eestis oma kohta tõestada.

Kes on see muusik, kellega sa tulevikus kindlasti koostööd tahaksid teha?

Ma ei olegi selle peale väga mõelnud, seega pean vastuse võlgu jääma. Kui aeg küps ja kellegiga koostööd tahaksin teha, siis mõtlen selle peale sügavamalt. Kindlasti oleks see mõni huvitav produtsent.

Ning viimane küsimus: Mis on sinu elu moto?

Tee seda, mida armastad! :)