Kuuendat korda toimuvale Tulevikutalendi konkursile laekus 307 taotlust 14 maakonna 5.–12. klasside õpilastelt. „Valiku, kes neist andekatest noortest väärib Tulevikutalendi tiitlit ja stipendiumit, usaldasime me oma valdkonna tipptegijatele ja noorte lemmikutele. Nimelt, taotlusi hindasid teadusvõistlussaate „Rakett69” saatejuht ja kohtunik Aigar Vaigu, tippjalgrattur ja Eesti jalgratta maanteesõidu koondise peatreener Jaan Kirsipuu, ETV+ peatoimetaja Darja Saar ning Eesti näitleja, laulja ja tantsija Kristel Aaslaid,“ selgitas Maxima Eesti avalike suhete juht Katja Ljubobratets.

Enam kui pooled stipendiumikonkursile laekunud avaldustest esitati tänavu sporditalendiks pürgivate noorte poolt. „Noorte suur pühendumus oma valitud valdkonnale paistis silma nii sporditalendiks pürgijate kui ka kõikide teiste kategooriate taotlustest. See tahe ja aeg, mille noored tippu jõudmiseks panustavad, on imetlusväärne. Noored on oma sihtidest väga teadlikud ja töötavad nende nimel järjekindlusega, mis on eeskujuks ka neist palju vanematele,” kinnitas sporditalendi kandidaate hinnanud žüriiliige Jaan Kirsipuu. Veel on tema sõnul rõõmustav, et väga heade sportlike saavutuste kõrvalt paistavad paljud talendikandidaadid silma ka heade akadeemiliste tulemustega.

Tulevikutalentideks valitud noori tunnustatakse vastava tiitliga. 3. ja 2. koha omanikke ootavad stipendiumid summas vastavalt 500 ning 700 eurot. Iga kategooria võitja saab 1000 euro suuruse stipendiumi.

Tulevikutalent 2016 stipendiaadid:

KULTUURITALENT

Tanel-Eiko Novikov (16, Tallinna Muusikakeskkool) – löökpillide mängija

Laureen Laar (16, Oslo National Academy of Arts) – Tartumaalt pärit baleriin

Mikko Leo Selg (16, Hugo Treffneri Gümnaasium) – fotograaf

TEADUSTALENT

Marc Ander Etti (16, Tartu Jaan Poska Gümnaasium) – matemaatikahuviline ning mootorsõidukite ja nende varuosadest valmistatud disainielementide arendaja

Knuth Helekivi (16, Tartu Tamme Gümnaasium) – robootikahuviline, edukas füüsika- ja robootikavõistlustel osaleja

Konstantin Dukatš (15, Narva Keeltelütseum) – füüsika- ja matemaatikahuviline, edukas olümpiaadidel osaleja

SPORDITALENT

Carol Plakk (14, Audentese Erakool) – tennisist

Markus Pajur (16, Audentese Spordigümnaasiumi Otepää filiaal) – maantee- ja maastikurattasõitja

Johannes Erm (18, Tallinna Reaalkool) – kümnevõistleja

ETTEVÕTLIKKUSTALENT

Johanna Maria Tõugu (18, Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium) – keskkonnaaktivist ja noor ettevõtja

Jürgen Jürgenson (19, Hugo Treffneri Gümnaasium) – õpilasfirma aktivist ja noor ettevõtja

Markus Erik Torpel (14, Merivälja Kool) – programmeerimisõpetuse edendaja ja organiseerija

Jaga
Kommentaarid