Suvekooli eesmärk on täiendavalt koolitada erinevates koolides juba tegutsevaid tugiõpilasi ja nende juhendajaid, et nad saaks koolikeskkonnas efektiivsemalt tugiõpilastegevust ellu viia. Tugiõpilastegevus on Eestis kestnud üle 14 aasta. Hetkel on TORE–tegevusse haaratud üle 70 kooli.

Torekad on positiivse ellusuhtumisega noored inimesed — neis on SISU — nad on aktiivsed, teotahtelised, osavõtlikud — terve ühiskonna eeldus. Torekatel on ideid, kuidas muuta koolielu põnevamaks ja turvalisemaks, need õpilased julgevad konfliktisituatsioonides vahele astuda, avaldada oma arvamust.

Tänavuses suvekoolis aitavad noortel sotsiaalseid oskusi parendada erinevad töötoad:
• TORE vilistlane Kristel Päll paneb noored liikuma ja liikumisest rõõmu tundma.
• Türi Gümnaasiumi TORE-juhendaja Aili Avi õpetab, kuidas jääda esinedes enesekindlaks ja kuidas vallata publikut.
• Legendaarne TORE-koolitaja Hannes Lents peatub aga sel aastal ÕNNE-teemal, aidates noortel lahti mõtestada, mis üldse on õnn ja kuidas olla õnnelik.
• Projektide kirjutamist, mis on äärmiselt vajalik tänapäeva ühiskonnas, õpetab Marge Aasalaid MTÜ Koostöökojast.
• Kelly ja Lydia Kruusmann Ida-Harju karjäärikohvikust annavad nõu, mida oma annetega peale hakata ja kuidas leida endale õige töö.
• Margit ja Märt Kõrgmaa Eesti Politsei- ja Piirivalveametist annavad näpunäiteid politseiga suhtlemiseks, jagavad infot, mida tähendab identiteedivargus, mis on vahet kuriteol ja väärteol.
Lisaks õpetlikele töötubadele toimuvad ka stiilipeod ja rannaolümpia.

Tegemist on viienda üle-eestilise TORE suvekooliga. Esimene suur laager toimus koos Soome tugiõpilastega üheksa aastat tagasi.

TORE-suvekooli elluviimist toetab Haridus- ja Teadusministeerium ning Hasartmängumaksu Nõukogu.

Rohkem infot TORE kodulehel www.tore.ee