Lisaks kiusuennetamisele on ta maailma parandanud arvamusfestivali sooala korraldades, tänaval toimuval või virtuaalsel toetus- või vastumeeleavaldusel osaledes ning olulistel teemadel kolumne kirjutades.

Juba lapsepõlvest käib Triinuga kaasas Michael Jacksoni loo fraas „Kui tahad maailma paremaks paigaks muuta, vaata esmalt ennast ja tee siis see muutusˮ. Seetõttu peab ta oluliseks õppida, areneda ja paremaks inimeseks kasvada.

Muidugi on ta valmis kõiksugusteks inspireerivateks ja ootamatuteks üllatusteks. 2011. aastal hakkas ta programmi Noored Kooli kaudu eesti keele ja kirjanduse õpetajaks, 2015. aastal sai SA Kiusamisvaba Kooli tegevjuhiks. Need ametid sobivad hästi Triinu sooviga eesmärke seada. „Ma näen, et sellest on reaalselt kasu, ühtlasi püüan jälgida, et eesmärgid oleksid mõõdetavalt püüeldavad,ˮ lisab ta.

SA Kiusamisvaba Kool eesmärk on, et 2020. aasta sügisel kasutavad tõendus- ja teaduspõhist kiusamise vähendamise programmi vähemalt pooled Eesti koolid ning et kiusamise ohvrite osakaal langeb järjepidevalt.

Selleks tuleb aina enam veenda, motiveerida, kaasata ja kõrgemaid sihte seada, mis tähendab üha uusi väljakutseid, iseenda ületamist nii inimesena kui ka valdkonna, organisatsiooni ja inimeste juhina. „Kolmandas sektoris töötades näen aina selgemalt, kuidas eri tasandid kokku saavad, oskan märgata vajaliku muutuse käivitamise võimalikke viise,ˮ lisab ta.

Kodanikuna aga jälgib ta huvi ja hasardiga päevapoliitikas toimuvat. 2017/2018. õppeaasta kevadsemestril oli Triin Toomesaar Tallinna Ülikooli kodanikuühiskonna aine lektor. „Puhas rõõm!ˮ hindab ta. Viimane kehtib ka nende üllatunud, ent positiivsete näoilmete kohta, mis tekivad, kui Triin ütleb, et on politoloogia magister.

“Tallinna Ülikoolist sain kaasa kogemuse väga mitmekülgsete ja erinevate õppejõududega, võimaluse süveneda poliitika eri tahkudesse ning harjumuse lugeda, lugeda …,” nendib Toomesaar.

Jaga
Kommentaarid