Esialgne sisend saadi maanteeametilt. Noortel tuli luua lihtsalt käsitsetav rakendus, mis annaks alkoholi tarbimise puhul informatiivset teavet kainenemisele kuluva aja kohta. Eesmärk oli võimalikult kergesti käsitsetav ja arusaadav lahendus – seda isegi neile, kes parajasti veidi napsised võivad olla.
Enne rakenduse programmeerimist loodi potentsiaalsed disainikuvandid ja mõeldi välja funktsionaalsus, valmistati paberprototüüp ning testiti mõeldavaid variante. Lõpplahendusena loodigi noorusliku välimusega hõlpsasti käsitsetav kalkulaator.

Kuidas seda kasutada? Esmalt tuleb valida oma sugu ja kaal ning järgmiseks tarbitud alkoholi liik, kangus ja kogus. Jooke on võimalik nimistusse lisada ja vea korral omakorda kustutada. Lõppfaasis tuleb vajutada nuppu “arvuta” ning Widmarki valemi põhjal kuvatakse vere alkoholisisaldus ja eeldatav kainenemisele kuluv aeg. Rakenduse eesmärk on anda kasutajatele selgemini mõista, et ka ainuüksi ühe väikese alkohoolse joogi tarbimine tähendab joobeseisundit ning autorooli istumine peab olema välistatud. Vastavalt kasutaja enda parameetritele saab ka laienenud arusaamise enda kainenemisele kuluva aja kohta, mida üldiselt alahinnatakse.

Lahendus on suunatud kõikidele kasutajatele nii reaalses olukorras rakendamiseks kui ka informatiivsel eesmärgil.

Jaga
Kommentaarid