Majanduskooli lõpetajatest saavad ettevõtete juhid, turundus-, õigusteadus- kvaliteedi- ja majandusspetsialistid, kes ei tööta garaažis ega köögis, vaid konditsioneeritud õhuga kontoriruumides meeskondi juhendades. Erinevad tulevikuennustused näevad suurt tulevikku lisaks IT-spetsialistidele just nutikatele juhtidele ja turundusspetsialistidele. Hetkel on tõusvaks trendiks sotsiaalmeedia spetsialisti eriala ning uuest õppeaastast pakub Majanduskool ka esimesena Eestis kinnisvaramaakleri eriala.

Arvestades tulevikusuundi, sisaldab iga õppekava omajagu ettevõtlikkust, juhtimist ja digipädevusi – sest just need on pädevused, millest praegused tööandjad puudust tunnevad. Pealegi avab see võimaluse oma firma luua ning omaenda ülemuseks hakata. Kuna kõik erialad on loodud just koostöös ettevõtetega, siis saab Majanduskoolist just sellise hariduse, millega on lihtne teiste kandideerijate hulgast välja paista.

Majanduskoolis praktilisusest puudust ei tule – nimelt on kooli õppejõududeks igapäevaselt oma erialal töötavad tippspetsialistid (näiteks kohtunikud, personalijuhid, finantsjuhid ja raamatupidajad). See tähendab, et tunnis ei räägita kuivast teooriast, vaid sellest, mis toimub just praegu päris maailmas. Selline praktilisus annab õpilastele võimaluse minna otse koolist tööle, teha tööd juba kooli kõrvalt või suunduda edasi ülikooli.

„Kindlasti ei ole kutseharidus tupiktee,“ lausus kooli direktor Triin Laasi. „Tallinna Majanduskooli õppekavadelt on lihtne minna edasi ülikooli ning meil on rõõm näha, et suund on ka vastupidine. Majanduskooli tuleb aasta-aastalt õppima juba kõrghariduse omandanud spetsialiste, kes tulevad oma oskusi täiendama just praktilise loomuga kutsekooli.“ Kuna koolis on lihtne kanda üle juba õppimisega või töötamisega saadud kogemust, siis tasub kutsekooli poole vaadata ka juba erialaga kursis olles – ikka selleks, et saada aktuaalset täiendkoolitust.

Tallinna Majanduskool on teistmoodi kutsekool. Selles koolis õpivad nõudlikud täiskasvanud, kes tihtilugu käivad kooli kõrvalt tööl või on juba pere loonud. Seega toimub suur osa õppest just õhtuti või sessioonõppena mõnel korral kuus. Lisaks on koolil olemas õpilaskodu, saab taotleda õppetoetusi ning minna välismaale praktikale.

Tulge meie juurde ka noorte infomessil „Teeviit“ ning samuti külastage Majanduskooli juba 6.–8. detsembril, mil toimuvad üsna harukordsed loengud, mis on pealegi täiesti tasuta. Uuri lisa www.tmk.edu.ee/loengud.

Jaga
Kommentaarid