Kohtumisel sõnas kuningas Charles, et on värskete rahatähtedega rahul ning need on „väga hästi kujundatud“. Samuti väljendas ta oma üllatust, et on alles teine ​​monarh, kelle nägu Briti rahatähtedele jõudis, kui ta keskpanga presidenti Andrew Bailey poolt toodud nahkköites brošüüri Buckinghami palees vaatas.

Kuningas ka vabandas Bailey ees, kuna nende kohtumine lükkus monarhi vähiravi tõttu veidi edasi. Keskpanga presidendi sõnul polnud viibinud kohtumine aga mingiks takistuseks, sest uute rahatähtede tootmisprotsessi ollakse praegu ajagraafikust isegi ees, vahendab Daily Mail.

Uued rahatähed kuningas Charles III portreedega (paremal).

Kuningas Charles III on läbi aegade teine monarh, kelle portree on ilmunud Suurbritannia rahatähtedel. Uute rahatähtede kujundus avalikustati esimest korda 2022. aasta detsembris.

Uusi pangatähti trükitakse ainult selleks, et asendada kulunud pangatähti ja rahuldada üleüldist nõudluse kasvu paberraha vastu.

Inglismaa keskpank kavatseb uue kujundusega rahatähti printida nii, et see mõjutaks võimalikult vähe keskkonda ega tooks endaga kaasa suuri finantsilisi muutuseid.

Inimestel on võimalik vahetada kuninganna Elizabeth II portreega rahatähti kuningas Charles III portreega rahatähtede vastu. Kuninganna portreega rahatähti on ringluses hinnanguliselt enam kui 4,6 miljardit ning nende koguväärtus on kokku üle 81 miljardi naelsterlingi.

Uued rahatähed lähevad ringlusesse tänavu juunikuu alguses.