Pärnu Taliujumise Festival algas suvepealinnas juba päeval. Esmalt tehti veerand tundi soojendusvõimlemist ning kell 14 oligi aeg juba stardijoonele asuda. Vaprad suplejad jooksid vette ja nautisid sel hooajal viimast korda taliujumist. Tänane kevadilm näitas sündmusele sobivalt oma „talvehambaid“ hoides temperatuuri napilt plusskraadides ja lastes tuulel põhjakaarest lisajahutustki tuua.

Leidus entusiaste, kes mitu suplust ette võtsid, ning neidki, kes rannaliival sauna ja supluse vahele tantsugi lõid. Kaldal ootasid suplejaid saunad, ka kaasaelajaid oli palju. Sündmuse viimaseks ürituseks oli täpsuse peale pall üle võrgu spetsiaalsesse kasti servimine.

Samal ajal algas ka meeleolukas programm, kust ei puudunud muusika, millega hoidis DJ Elevant kütet üleval. Samuti olid festivalialal olemas tünnisaunad ja mitmed muud üllatused. Peoalal sai mängida rannavollet ning vee peal oli võimalik proovida surfivarustust. Taliujumise Festivali moepolitsei valis välja parimate kostüümidega kohale tulnud suplejad.