Soome president Alexander Stubb ja tema abikaasa Suzanne Innes-Stubb väisasid teisipäeval Rootsit ametliku riigivisiidi raames. Stockholmis tervistasid Soome presidendipaari Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia. „Selle visiidiga loodame arendada tihedat koostööd, mis on meie riikidele nii palju aastaid kasu toonud,“ sõnas kuningas oma ametlikus avalduses.

Visiidist tehtud piltidel poseerivad Soome presidendipaar ja Rootsi kuningapaar sõbralikult ja rõõmsalt koos, kuid piltidelt vaatab vastu ka midagi kummalist. Kuninganna Silvia vasak silm on piltidel punane ja paistab verd täis olevat. Vaatepilt oli mõne rootslase jaoks vägagi hirmutav ja sotsiaalmeedias võrreldi Silviat tema punase silma tõttu Terminaatoriga.

Rootsi meedia tundis kuninganna tervise pärast mures ja pöördus kommentaaride saamiseks Rootsi kuningakoja poole. Kuningakoja esindaja Margareta Thorgren rahustas ärevil rootslased maha ja rääkis pisut lähemalt, mis kuningannaga juhtunud oli. „Kuninganna silm sattus külma tõmbetuule kätte,“ teatas Thorgren Rootsi meediale. „Muidu läheb kuningannal hästi,“ lisas ta veel. „Külmad tõmbetuuled on eriti tavalised külmadel kalendrikuudel, kui sise- ja välisõhu temperatuuri vahe on suur,“ selgitas Thorgren, mis kuninganna Silvia silmaga oli juhtunud.

Soome presidendipaar Alexander Stubb ja Suzanne Innes-Stubb on Rootsis kolmapäevani ning kavas on presidendipaari pidulik õhtusöök kuningalossis. Riigivisiidi teine päev viib Soome presidendipaari Götebori linna, vahendab Expressen.