Registreerumine koolitusele algab täna projekti
.

Poole aasta vältel aset leidev muusikaloome ning -turunduse alane koolitusprogramm pakub vastuseid järgmistele küsimustele: Milline on muusikamaastik? Kuidas seal elu käib? Millised on artisti võimalused end seal mugavalt pikaks ajaks sisse seada? Mida selleks teha tuleks?

Õpitubade töös osalevad juhendajatena inimesed, kel jagub jagamiseks kogemusi. Oma hüva ning järgiproovitud nõuga on kohal Eesti juhtivate bändide esindajad, muusikasündmuste korraldajad, helirežissöörid-produtsendid, muusikaajakirjanikud ja plaadifirmade vedajad.

Oma panuse annavad teiste seas Iirise ja Ewert and The Dwo Dragonsi mänedžer Toomas Olljum, kontserdikorraldaja Helen Sildna, Metsatöllu trummar Marko Atso, raamatu "Äriasjad" sissejuhatus muusikaturundusse" autor Meelis Ojasild, Von Krahli programmijuht Ingrid Kohtla, staažikas muusik Hendrik Sal-Saller ja teied. Õpitubas juhendajate täpsed isikud sõltuvad õpitubade teemadest.

Poole aasta vältel toimuva viiest sessioonist koosneva õpitubade sarja käigus käsitletakse paneeldiskussioonide ning töötubade ja kodutööde vormis kõike, millega tuleb kokku puutuda alustaval artistil.

Esimesel sessioonil võetakse vaatluse alla kohalik muusikamaastik ning käsitletakse bänditegemise algtõdesid. Teisel räägitakse, kuidas viilida võti, mis avab plaadifirmade ja stuudiote, raadio- ja telejaamade ning järjest uhkemate kontsertsaalide uksi ehk milline on hea demosalvestus. Kolmandal käsitletakse kuvandiloome ning turunduse alaseid küsimusi, millest ei pääse tänapäeval ükski artist kaugemale selle pressiteate lugemisest. Neljanda töötoa keskmes on kontsertesinemiste väljundid ja võimalused ning viienda sessiooni teemaks on muusikatööstus, see maagiline "päris äri", läbilöök ja staaristaatus ning oma muusikaga Eestist välja pääsemine.

"Meie bänd oli laisk ja mõtles, et ise juhtub midagi," meenutab Metsatöllu trummar Atso oma noorust. "See oli ainuke viga. Mõtlesime, et meil on head lood ja oleme populaarsed, kui anname kümme kontserti aastas Eestis," meenutab ta ning võtab nüüd vana Juhanina oma Juku-põlve õppetunnid kokku: "Mõtlesime, et kõik juhtub ise, aga ei juhtu. Kui plaat valmis, hakkab töö pihta. Ja see pole ainult Eestis nii."

MIMO muusikaõpitubade siht on anda muusikamaastikust ning sealsetest mängureeglitest võimalikult terviklik pilt koos innustavate kogemustega. Õpitubade kodused ülesanded lähtuvad sessioonide teemadest ning annavad elulise kogemuse koos tagasisidega..

MIMO muusikaõpitubadesse saab registreeruda alates tänasest kuni 31. maini.

Esimene õpituba toimub 1. juunil kell 17.00 Von Krahli teatri baaris.

Registreerumine MIMO bändikoolitusele algab täna projekti kodulehel.

Koolitus on kõigile huvilistele tasuta.