Päris tihti küsitakse, et miks ma ei joo. Ma olen vastanud küsimusega, et miks sa jood? Sellele on tulnud järgnevaid vastuseid:

- Peale 5 tööpäeva tahaksin natukene lõõgastuda ja ennast vabalt tunda
- Kui sõpradega kokku saame, siis on lahe teha väike drink
- Mis pidu see oleks ilma alkoholita?
- Kõik ju joovad?!

Mul on teisi viise, kuidas saab elu nautida ja end hästi tunda. Pidu saab panna ka ilma alkoholita, ehkki paljudele tundub see ulmelisena. Tegelikult on kõik võimalik. Olen avastanud, et paljud hakkavad teiste pärast jooma, kuna tuleb see teema, et "aga nemad ju joovad".

Aga noored, kas te mõtlete oma peaga ka vahepeal või tahate terve elu kedagi järgida ja nende järgi kõike teha? Mõtle hetkeks, miks said sinu peod ja alkoholitarbimised alguse? Kas sa ikka tahtsid seda ise või mõjutasid sind su sõbrad? Usun, et enamikel peab paika see teine variant.

Räägitakse, et alkoholiga saab oma muresid lahendada. Hetkeks võib-olla küll, kuid hiljem on see kõik tagasi ning veel hullemini. Muredega tuleb tegeleda, tuleb neile silma vaadata ja aru saada, miks teatud probleemid tulnud on ning kuidas neid lahendada. Kes tahaks saada viinasõbraks, kes ei suuda ühtegi päeva ilma väikese alkoholikogusetagi olla ning leiab pudelist pidevalt lohutust? Ma usun, et sa ei taha selliseks saada. Ega kõik ei saagi, see on imeväike protsent. Aga...kui alkohol muresid ei lahendada, siis milleks seda üldse tarvitada? Hea tuju saavutamiseks? Kas seda ei saa mingit muud moodi tunda?

Tahaks nii väga küsida mingilt suurelt peoloomalt, et miks ta nii palju joob. Samas ma ei taha ka seda teha, sest ma enam-vähem tean, miks ta seda teeb. Ta on sellega esiteks harjunud ning teiseks ta saavutab teatud hetkeks selle hea tuju, mis talle õudselt meeldib. Mõned peavad pidusid ja alkoholi tarbimist elu nautimiseks. No ma ei tea kuivõrd elu nautimine see on. Eks igaüks naudib elu oma vaatenurgast. Mulle igatahes alkohol ei maitse ning ma ei üritagi seda enda jaoks maitsvamaks muuta.

Loe ka:

Hea lugeja, mida arvad Sina sellest, et alaealised alkoholi pruugivad? Anna teada noortehaal@delfi.ee