Vastab Amori nõustaja:

Nii palju, kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid kogemusi, seega ei pruugigi esimene seksuaalvahekord olla valus. Valu on tingitud pigem asjaolust, kui ei olda seksuksuaalvahekorraks valmis ja see võib ka tuhande saja neljas seksuaalvahekord olla... . Ehk siis hirmu tuntakse sageli seetõttu, et ei teata, mis täpselt toimuma hakkab. Hirm on sageli alateadlik, mis siis omakorda takistab lõdvestumist ja seetõttu ei teki seksuaalset erutust - tupp ei muutu niiskeks ja nt sõrme või peenise tuppe viimine võib olla valulik.

Seda hirmutunnet saab leevendada, kui näiteks ise proovida masturbeerida ning selle tegevuse käigus viia sõrmi tuppe. See on üks hea viis enese tundma õppimiseks ning ühtlasi võib selle käigus ka hüümenit, ehk nn neitsinahka, sõrmega venitada. Tänapäeval on noorte naiste seas neitsinaha venitamine või teisisõnu ise "süütuse võtmine" üsnagi levinud, kuna noored naised ja tüdrukud on iseteadlikumad ega kujutle enam vanaemade kombel ette, et nad on pelgalt poistele seksuaalobjektid. Või et ainult (vastassoost) partnerit on vaja selleks, et seksuaalsust nautida.

Hirmu võib tekitada ka teadmatus, oskamatus ning kogenematus, ehk siis hea on endale selgeks teha, kuidas vältida soovimatut rasedust ning seksuaalsel teel levivaid haigusi. Hea oleks läbi käia lähimast Amor Noorte Nõustamiskabinetist, et sealse sõbraliku töötajaga valida välja sobiv rasestumisvastane vahend. Apteegist või poest saab osta kondoome, mis ühtlasi kaitsevad ka seksuaalsel teel levivate haiguste eest ning juhul, kui on juhtunud, et kondoom on purunenud või ollakse kirehoos nt kaitsmata vahekorras, siis on apteegis püügil ka SOS pillid, mis tõsi küll nagu nimigi ütleb, on pigem erandkorras hädaabi ning ei ole mõeldud regulaarseks kasutamiseks. Kõige tähtsam on siiski enne seksuaalvahekorda enda jaoks läbi mõelda, kas Sa usaldad seda partnerit ning kas Sa tahad seda ise, on see pigem partneri või hoopiski lähendaste sõprade surve seksiks.

Juhul kui tunned vaatamata kõigele ebamugavust, siis on Sul alati õigus seksuaalvahekord peatada, võtta temopt maha, jätkata kas kümme minutit hiljem või üldse järgmisel nädalal või ülejärgmisel kuul. See on Sinu otsus ja õigus.

Kui Sul tekib lisaküsimusi, võid alati amor.ee KÜSI NÕU rubriigi kaudu kirjutada või külastada lähimat Amor Noorte Nõustamiskeskust, kus nii külastus ja ka teenused on kuni 24-aastastele noortele tasuta. Kontaktid leiad: https://www.amor.ee/NNK_Kontaktid