Business Insider on kokku pannus 5 käitumisviisi, mis tarkadele inimestele saatuslikus saavad

1. Vähe tegusid

Silicon Valley ettevõtja Chris Yeh nõustub, et mõned targad inimesed veedavad liiga palju aega mõtlemisele ja vähe tegutsemisele, sest kui mõtlemine on nende jaoks lihtne, siis tegutsemine keerulisem. Ta ütleb, et uurimistöö ja planeerimine on suurepärased vahendid, kuid võivad luua illusiooni progressist.

2. Karjavaist

Ettevõtluse ülesehitamisele keskenduva ettevõtte Venture for America liige Andrew Yang on kirjutanud, et sageli suunduvad parimad ülikoolilõpetajad aladele, mis võrduvad läbilöömisega, selle asemel, et oma kirge järgida. Sellised alad on näiteks finants ja nõustamine, mis tegelikult ei pruugi kõikidele tarkpeadele sobivaimad olla.

New Yorgi ettvõtja Lee Semel nõustub: “Paljud nutikad inimesed on järgijad, sest nad veedavad liiga palju aega teiste meelejärele olemisega — seda nii akadeemilises kui hobide plaanis.”

3. Nad lõpetavad proovimise

Inimesed, kelle intelligents on aidanud neil saavutada teatud edutaseme, muutuvad laisaks. See tähendab, et peale mingi taseme saavutamist nad ei pinguta enam nii palju ja jäävad maha neist, kes pole küll nii nutikad, kuid on töökad.

4. Nad alahindavad sotsiaalseid oskuseid

Paljud intelligentsed inimesed ei saa aru, et intellekt on vaid üks edusaavutamise element ja professionaalses maailmas sõltub kõik isiklikest sidemetest. Paljud edukad inimesed ei üritagi oma sotsiaalseid oskuseid parandada ja ennast näiteks promoda.

5. Nad samastavad haridust ja haritust

Sotsioloog Liz Pullen ütleb, et inimesed peavad teisi targaks olenevalt sellest, millisest ülikoolist nad kõrghariduse said. Eliitülikooli kraad
võib küll esindada suurt saavutust, kuid paljudel juhtudel on mitte nii heast ülikoolist pärit inimene kvalifitseeritum.