1. "Need on mõeldud ainult lastele!"

Ei, videomängud ei ole mõeldud ainult lastele. Siiani vaadatakse täiskasvanud naisi ja mehi lapsiku pilguga, kes tunnistavad, et veedavad oma vaba aega videomänge mängides. Milleks muidu on olemas mängud vanusele 18+? Täiskasvanutele!

2. "Need on liiga vägivaldsed!"

Kuna paljud inimesed eeldavad, et videomängud on mõeldud vaid lastele, siis nad väidavad, et need on liiga vägivaldsed. Aga asi on selles, et need mis on vägivaldsemad, on mõeldud täiskasvanutele ning neil on märgistus 18+. 

3. "Need tekitavad sõltuvust!"

Samuti võivad sõltuvust tekitada magamine, söömine, suitsetamine, televisioon, lugemine ja seks. Videomängude mängimise puhul on tähtis, et inimene ise tunneks oma piire - ära süüdista mängu, süüdista mängijat.

4. "Inimestel, kes mängivad videomänge, pole elu!"

Lai avalikkus arvab, et videomänge mängivad vaid üksikud nohikud, kes oma päevi pimedas lukustatud toas uut mängu pelades veedavad. Kindlasti on ka selliseid mängijaid, kuid see on multimiljoniline tööstus, mida tarbib palju erinevaid inimesi. Ja neil on elu ka peale videomängude.

5. "Need ei õpeta mitte midagi."

Paljud videomängud arendavad strateegilist mõtlemist. Mängijale esitatakse kellegi/millegi lugu, just nagu filmiski. Tegelikult võikski öelda, et videomäng ja film on väga sarnased audiovisuaalsed meediumid. Jah, on olemas mänge mis on “ajaraiskajad”. Meil on kümme minutit vaba aega ja me sisustame need sellega, et liigutame on nutiseadme ekraanil juveele või ehitame linna. On tõestanud, et videomängud parandavad inimeste reaktioonikiirust, strateegilist mõtlemist, ikoonilist mõtlemist, mälu jne.