1. Nutiteleviisor

Mahedad naljad võivad piirduda sellega, et keegi vahetab kanaleid. Igal nutitelekal on aga sisseehitatud kaamera, misläbi võib keegi sind vabalt jälgida. Äkki vaatad oma kaaslasega diivanil romantilist filmi, üks asi viib teiseni ja läheb asjaks. Oletame, et oled ka avaliku elu tegelane. Kuidas sa tead, et keegi sinu tegevusi parasjagu ei salvesta?
2. Termostaat
Moodsamates kortermajades on kõiksugused nutisüsteemid, mis on ühendatud internetiga. Seeläbi saab aga vabalt mõni häkker muuta sinu kodus olevat temperatuuri. Miks see peaks sind aga huvitama? Häkker võib esitada lunarahanõude. Näiteks ütleb ta, et kui sa ei maksa talle teatud summat, siis seni hoiab ta sinu korterit külmana.
3. Beebimonitor
See on sageli ühendatud traadita internetiga, mistõttu on seda vilunud spetsialistidel kerge häkkida. Seeläbi võib häkker jälgida sinu beebit.
4. Nutikaamerad
Näiteks paigaldad enda koju nutikaamera ja mõtled, et kõik on turvaline. Tegelikult võib turvaseadet aga vastupidiselt ära kasutada. Näiteks salvestab häkker sinu tegemisi. Oletame, et teed midagi siivutut. Häkker võtab aga asja linti ja esitab sulle hiljem lunarahanõude.
5. Elektroonilised pildiraamid
Võib-olla oled mõnes kodus näinud elektroonilist pildiraami, millel vahetuvad aja jooksul pildid. Äkki on sul endalgi selline pildiraam? Mõned pildiraamid töötavad aga liikumise peale. Nii saab aga häkker uurida, millistel aegadel on pildiraam aktiivne ja seeläbi olla teadlik, millal oled kodus. Ajal, kui oled kodust eemal, võib toimuda seal vargus.
6. Garaažiuksed
Moodsamad garaažiuksed on samuti kontrollitavad. Oht on aga sarnane pildiraamiga: häkker teab, millal oled kodus ja millal mitte.
7. Nutitelefonid
See on ilmselt kõige tüüpilisem näide. Kui häkker siseneb sinu nutitelefoni, on tal ligipääs kõigele väärtuslikule, mida seal hoiad. Kui oled aga tavaline tüüp ja su nutitelefonis ei ole mitte midagi, mida saaks kasutada väljapressimiseks, siis on oht väiksem.
8. Sülearvuti
Oht sõltub jällegi sellest, mida sülearvutis teed ja mida seal hoiad. Kindlasti ei ole soovitatav tegeleda tähtsate toimingutega avalikus võrgus. Näiteks ära tee kohvikus pangaülekandeid.
Allikas: rd.com