Siinkohal mainin igajuhuks ära, et olen noor ja terve inimene. Küsisin naiselt, miks ta mind selga tõukas ning ta ütles mulle, et elus tehakse asju ja teda on bussi peale minnes samuti korduvalt tõugatud. Ma ei osanud ta sõnade peale muud teha, kui muiata. Minu küsimuse peale, kas mina olen teda varem bussis lükanud, ta vastata ei osanud.

Samaväärset käitumist olen ma kohanud kohtingumaailmas. Mõned aastad tagasi suhtlesin ühe neiuga, kellega saime tuttavaks ühise sõprakonna kaudu. Meie suhtlus arenes tasapisi sõprusest kaugemale ja jäime järjest tihedamini kahekesi.

Hiljem rääkis ta mulle, et ta poiss-sõber on korduvalt teda teiste naistega füüsiliselt petnud. Ta üles, et see ongi meeste tavaline käitumine.

Olin sõpradelt kuulnud, et tal on poiss-sõber, kellega tal on probleemid. Ühel päeval ütles ta mulle, et läks oma kaaslasest lahku ja ta soovib minuga koos olla. Kuid üha lähedasemaks saav naistuttav kippus aega-ajalt suhtlusväljalt kaduma ja mind ignoreerima. Samas järgnes sellele alati temapoolne ühendustvõtmine ja kinnitus, et ta soovib endiselt minuga suhelda.

Ma olin siis 20date alguses ja mul oli vastassugupoolega suhtlemisel vähe kogemusi. Seetõttu ma ei osanud midagi halba kahtlustada. Pealegi ta meeldis mulle väga. Tugevad emotsioonid häirisid ilmselt minu analüüsivõimet. Ühel päeval ütles see neiu mulle telefoni teel, et tahab minuga suhtet alustada. Veidi hiljem helistas ta poiss-sõber ja nõudis, et ma hoiaks tema tüdrukust eemale. Neiu selgitas olukorda sõnadega, et "vaata, mis teised teevad" ja tema pole minuga ebaõiglselt käitunud. Hiljem rääkis ta mulle, et ta poiss-sõber on korduvalt teda teiste naistega füüsiliselt petnud. Ta üles, et see ongi meeste tavaline käitumine.

Kui inimene käitub teistega halvasti sellepärast, et ta on minevikus haiget saanud, toidab ta niiviisi surnud ringi.

Mul on väga kahju, et teda koheldi halvasti. Mitte keegi ei vääri sellist käitumist. Aga olukord, kus ohvrist saab ise pahategija, on väga kurb. Ilmselt oskavad psühholoogid sellist käitumist paremini selgitada.

Nüüd on sellest möödas kuus aastat. Mul on seljataga mitu püsisuhet, mille tulemusena julgen väita, et saan inimestest paremini aru ja oskan vältida manipuleerivaid naisi. Kuid hiljuti taas vallalisena kohtingurakendust Tinder kasutaades tabas mind "äratundmisrõõm".

Kutsusin peale mõnigast suhtlemist naise kohtingule. Ta oli nõus, kuid kokkulepitud ajal kohale ei ilmunud. Kui rahulikult küsisin, milles asi, sain vastu sõimuvalangu, kus ta teatas, et kõik mehed tahavad naistelt ainult ühte asja ja mina olen ka selline. Ma ei kahtle, et selliseid inimesi on ka olemas. Olenemata soost.

Mul on kahju, et inimesed on pidanud kannatama. Sama palju on mul kahju sellest, kui kellegagi käitutakse halvasti, kuna temalt eeldatakse halvimat.

Väga huvitav oli temalt kuulda, et olen ka selline. Ma ei teadnud seda varem, sest ma pole niimoodi kunagi endast mõelnud. Samuti pole ma kunagi nii ühelegi naisele selle mõttega lähenenud. Aga küllap teadis tema paremini, milline ma olen. See on tugev argument neile, kes kahtlevad internetis suhtlemise intellektuaalsuses.

Mul on kahju, et inimesed on pidanud kannatama. Sama palju on mul kahju sellest, kui kellegagi käitutakse halvasti, kuna temalt eeldatakse halvimat. Kindlasti on kohtingumaalilmas inimesi, kellel ongi plaanis teisi ära kasutada, jättes vale mulje tõsisematest kavatsustest.

Usun ka, et taolise käitumise ohvriks valitakse noorem ja väiksema elukogemusega inimene. Seega tasub noortel olla ettevaatlik. Aga kindlasti mitte liiga ettevaatlik. Kui inimene käitub teistega halvasti sellepärast, et ta on minevikus haiget saanud, toidab ta niiviisi surnud ringi. Halvimal juhul on tulemuseks ühiskond, kus tolereeritakse ärakasutamist, ebaviisakust ja kokkulepetest mittekinnipidamist. Ma ei usu, et keegi meist tahab sellises ühiskonnas elada.