Lipu edasiviimisel püütakse üksteist üle trumbata liikudes erinevate transpordivahenditega ja seda tehakse kindlasti koos noortega. Liigutud on jalgrataste, limusiinide, treilerite, elektri-, tuletõrje- ja politseiautodega, traktori ja parvega, jalgsi ja tantsides. Kuna kõik noortekeskused pole suutnud lippu piisava tempoga transportida, siis tuli Saku valla noortekeskuse töötaja Külli Kiika mõttele teha seda seitsme noortekeskusega koos ühel ja samal päeval.

Liikumisplaan oli järgnev:

2. juunil kell 13:00 hakkaski Eesti ANK sünnipäevalipp liikuma Prillimäe Noortekeskusest Kohila noortekeskusesse. Lipp anti üle ja liiguti koos Hageri Noortekeskusesse, kust peale lipu edasiandmist oli seltskond kasvanud juba suuremaks ning sõideti kolme transpordivahendiga Kiisa noortekeskusesse.

Kiisa noortekeskuses toimus jällegi meeleolukas lipu üleandmine ja vastu võtmine, hetke pildistamine ja filmimine, noorte omavaheline tutvumine, sünnipäevalaul ja edasi lipu toimetamine Saku noortekeskusesse. Kõik kordus taas ning edasi suundus veelgi kasvanud kolonn Keila Noortekeskusesse.

Esimeseks autoks Saku valla noori ja noorsootöötajaid vedav Laagri City promobuss ja viimaseks autoks on Prillimäe noortekeskuse Chrysler Sebring ning nende vahepeal Kaitseliidu Rapla maleva veoauto, Tõdva maastiku päästeauto ja lisaks mõned sõiduauto. Kolonni eskortis politsei.

Peale üleandmise vastuvõtmise protseduuri hakati koos liikuma Klooga noortekeskusesse. Keilas kinnitati Eesti ANK sünnipäevalipp drooni külge, mida juhtis noormees Fiorello Rand, noored istusid grilliva jõuluvana Märt Jamnesi VW hipibussi, noorsootöötajad istusid mootorratastele ning aukartustäratav kolonn võis koos droonile kinnitatud lipuga teekonda taas alustada.

Kloogal laskus droon koos sünnipäevalipuga alla ning sai üle antud. Klooga noortekeskusest suundusid kõik osalised Klooga raudteejaama, kust sõideti elektrirongiga Sauele. Noortekeskusesse mindi raudteejaamast lõbusas rongkäigus noortekeskusesse, et lõpuks lipp üle anda Saue Noortekeskusele.

Sellest kujunes neile ning ettevõtmise algatajale ja organiseerijale Kristile ja kogu Saue noortekeskuse kollektiivile tõeline üllatus.

Vaata ka galeriid:

MTÜ Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus (Eesti ANK) on üleriigiline eestkosteorganisatsioon, mis ühendab Eestis asuvaid noortekeskusi. Eesti ANK asutati 9. novembril 2001. aastal. Seisuga 29. aprill 2016 kuulub ühendusse 134 noortekeskust.