Koolitantsu tantsupäevade jooksul on tantsijatel ja juhendajatel võimalus näha, mida ja kuidas teised Eestimaa tantsijad teevad, jagada ja saada uusi kogemusi. Koolitantsu maakondlikest tantsupäevadest edasisaajaid ootab suvel eest tantsulaager, kus valmistakse ette sügisel Eestis tuuritama hakkav suur Koolitantsu tantsulavastus. Nii saavad kõik tantsijad endale tõelise tantsija kogemuse, alates enda oskuste ettenäitamisest läbi lavastuse ettevalmistamise kuni tõelises tantsulavastuses esinemiseni. Põhiline rõhk on aga, nagu alati, tantsimisel ja tantsust rõõmu tundmisel.

07. ja 08.märtsil toimunud Koolitants 2015 Jõhvi ja Paide tantsupäevadel selgusid juba esimesed noored tantsijad, kes pääsevad augustis toimuvale Koolitantsu tantsulaagrisse ja sügisesse Koolitantsu tantsulavastusse. Jõhvi ja Paide tantsupäevadel osales ligi 200 noort tantsijat. Päeva jooksul toimunud töötubades pandi tantsijad igakülgselt proovile ning õhtustel ettenäitamistel kuulutati välja õnnelikud edasipääsejad ja jagati mitmeid eripreemiaid.

JÕHVI TANTSUPÄEVAL võistlesid tantsijad vabatantsu, estraadi ning show-ja tänavatantsu žanrites. Tantsijaid juhendasid Tuomo Railo, Seili Loorits-Kämbre ja Argo Liik.

Vabatantsu žanris said edasi Maria Nikolajeva (juhendaja Kristina Zibinova, Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskus, 10.-12.klass) ja Mariann Onkel (juhendaja Natalie Neigla, Kunda ÜG Liikumisrühm, 7.-9.klass). Jagati ka eripreemiad: Annika Kaljumäe — julge ja rõõmsameelne tantsija (juhendaja Ave Jääger, Iisaku Kunstide Kool, 4.-6.klass), Darja Prednannikova — tundlik ja lüüriline tantsija (juhendaja Kristina Zibinova, Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskus, 7.-9.klass), Illika Sinitski — julge ja rõõmsameelne tantsija (juhendaja Ave Jääger, Iisaku Kunstide Kool, 4.-6.klass) ja Laura Johanna Kask — väljendusrikka esituse eest (juhendaja Ave Jääger, Iisaku Kunstide Kool, 4.-6.klass).
Estraaditantsu žanris said edasi Arina Kotova (juhendaja Nadežda Sutõrina, Varjud, 4.-6.klass), Merilin Kruberg (juhendaja Nadežda Sutõrina, Varjud, 4.-6.klass) ja Valeria Smirnova (juhendaja Nadežda Sutõrina, Varjud, 4.-6.klass). Eripreemiad said Ariana Leštšuk — püüdlik tantsija (juhendaja Nadežda Sutõrina, Varjud, 4.-6.klass), Tatjana Ryabtseva — silmapaistev tantsija (juhendaja Valentina Jakovleva, Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskus, 7.-9.klass) ja Tantsukool — Huviring „LIFE“ — kõige nunnum trupp (juhendaja Viktoria Abdussaljamova, Tantsukool — Huviring „LIFE“. 4.-6.klass).
Show- ja tänavatantsu žanris said edasi Alina Kukushkina (juhendaja Maria Popova, Tantsustuudio Step Up, 7.-9.klass) ja Leonid Zavalin (juhendaja Maria Popova, Tantsustuudio Step Up, 7.-9.klass). Eripreemiad ei jagatud.

PAIDE TANTSUPÄEVAL võistlesid tantsijad vabatantsu ning show-ja tänavatantsu žanrites. Tantsijaid juhendasid Tuomo Railo, Argo Liik ja Elina Tamm.

Vabatantsu žanris sai edasi Grete-Lisette Gulbis (juhendaja Kerli Vessin, Tantsuklubi HOP, 7.-9.klass). Eripreemia pälvis Gerda Saks — julge ja hingeline esitus (juhendajad Kadi Saks ja Kärolin Rohumäe, Kadi võimlejad, 7.-9.klass).

Show- ja tänavatantsu žanris said edasi Elis Reis (juhendajad Carol Leiste ja Laura Ivanov, Bladiere, 10.-12.klass) ja Melani Maria Maiberg (juhendaja Ljudmilla Loss-Maiberg, Petsikad, 4.-6.klass).

Eripreemiad pälvisid Anette Pennert — eriti õnnelik tantsija (juhendaja Krista Sukk, Paide ÜG IV B klass, 4.-6.klass), Anitra Lukjanov — tõeline hip-hopi hing (juhendajad Carol Leiste ja Laura Ivanov, Bladiere, 4.-6.klass), Anne-Grete Kuuskman — tõeline hip-hopi hing (juhendaja Ljudmilla Loss-Maiberg, Petsikad, 4.-6.klass), Carolin Peterkop –tuleviku staar (juhendaja Ülle Vaas, Järva-Jaani Liikumisrühm, 4.-6.klass), Jaana Paulauskas — tõsine tegija (juhendaja Maris Laev, We Dance Tantsustuudio, 7.-9.klass), Kertu Peegel — tuleviku staar (juhendaja Ljudmilla Loss-Maiberg, Petsikad, 4.-6.klass), Kristiina Liukanen — tõsine tegija (juhendaja Maris Laev, We Dance Tantsustuudio, 7.-9.klass), Maria-Eliisabet Avamere — tõeline hip-hopi hing (juhendajad Carol Leiste ja Laura Ivanov, Bladiere, 4.-6.klass) ja Tuuli Oja — eriti õnnelik tantsija (juhendajad Carol Leiste ja Laura Ivanov, Bladiere, 4.-6.klass).

Koolitants tänab kõiki Jõhvi ja Paide Tantsupäevadel osalenud tantsijaid, juhendajaid, kaasaelajaid ja toetajaid. Tantsime koos!