Eestis tähistati noortepäeva erinevate sündmusega üle kogu Eesti. Eesti Noorsootöö Keskuse direktor Edgar Schlümmeri hinnangul on noortepäeva tähistamine kogu valdkonna jaoks hulgaliselt positiivseid emotsioone pakkuvaks sündmuseks kujunenud. „Sel aastal soovisime noortepäeva tähistades tuua noorteni teavet erinevatest võimalustest, kuidas nad saavad oma kogukonna heaks panustada ning samaaegselt juhtida avalikkuse tähelepanu noortele kui olulisele partnerile kogukonna heaolu kujundajatena.“

Eesti Noorsootöö Keskuse eestvedamisel toimus üleriigiline Facebooki fotokonkurss, mis kestis 29. juulist 11. augustini. Konkursist said osa võtta kõik 7-26 aastased noored üle kogu Eesti, esitades fotojäädvustusi sellest, kuidas nad kogukonna hüvanguks midagi ära teevad.

Noortepäeva tähistamisega seotud kampaania ja sündmused olid edukad ning jõudsid tänu erinevatele partneritele ühtekokku pea 42 tuhande nooreni. Noortepäeva eest vedanud Eesti Noorsootöö Keskuse peaekspert Maria Juurmaa sõnul oli huvi Facebooki fotokonkursi vastu suur ja tagasiside noortelt positiivne. „Kampaania kestis kokku 14 päeva, mille jooksul laekus konkursile kokku üle 150 pildi. Peaauhinna – iPhone 5S – pälvis enim meeldimisi kogunud pildi eest Anete Allekõrs, kes esitas konkursile selfi Narvas puudust kannatavatele lastele toidu jagamisest. Teise koha pildi autor esitas pildi kodukanti puude istutamisest, kolmanda koha pälvis aktiivne malevlane, kes kodukanti korrastas.“

Facebookist leidsid noored ka erinevaid piirkondlikke sündmusi, kus osaleda ja oma panus anda. Näiteks Põlvamaal tähistati noortepäeva rannapeoga, kus noored võistlesid vibulaskmises ja mullipalli jalgpallis. Lisaks korraldati mitmeid laagreid, sportlikke üritusi, kontserte, õppepäevi jpm. Noortepäeva nädalal leiab aset ka Paides toimuv Arvamusfestival, kus mitmed arutelud keskenduvad noorte ja noorsootööga seotud teemadele.

Traditsiooni kohaselt võtsid noortepäeval omavahel sportlikult mõõtu ka noored ja ametnikud. Sel aastal võisteldi Tartus Eesti Maaülikooli mini-jalgpalliväljakul jalgpallis. Ametnike võistkonda "Ametlik noorus" esindasid Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Noorsootöö Keskus, noorte võistkonna pani kokku Eesti Noorteühenduste Liit. Sõpruskohtumine pakkus nii osalejatele kui pealtvaatajatele hulganisti emotsioone ja põnevust ning lõppes noorte kasuks tulemusega 8:4.

Rahvusvahelist noortepäeva tähistatakse ÜRO eestvedamisel alates 1999. aastast. Eestis koordineerib noortepäeva korraldamist Haridus- ja Teadusministeeriumi hallatav riiklik asutus Eesti Noorsootöö Keskus. Lisainformatsiooni Noortepäeva tähistamise kohta leiab Noortepäeva Facebooki leheküljelt https://www.facebook.com/noortepaev ja Eesti Noorsootöö Keskuse kodulehelt.