Arigato Spordiklubis astus võistlustulle enam kui 600 etteastet tantsijatelt erinevatest tantsustuudiotest. Võistlus avas Kuldse Karika kaheksanda hooaja suure pauguga ning ühtlasi purustas kõigi aegade suurima osavõtjate arvuga soolo- ja duotantsijate rekordi.

“On äärmiselt hea meel tõdeda, et meil leidub sellisel hulgal julgeid tantsijaid, kes on lavalaudadel nõus ka üksinda või kahekesi särama. See aitab tõsta nii Eesti tantsumaastiku taset kui ka pakkuda uusi väljakutseid niigi osavatele,” leidis projektijuht Sander Lebreht.

Tantsufestivali Kuldne Karikas idee autor Krõõt Kiviste aga tunnustas: “See, et soolo ja duo kategooriad on nii populaarsed, tähistab uut ajastut Eesti tantsumaastikul — järjest rohkem noori tantsijaid näevad end lisaks grupitantsijana ka iseseisva tantsuartistina. Selle tendentsi üle on mul siiralt hea meel. Individuaalne meisterlikkus, isiklik ja omapärane tantsukeel ning säravad isiksused — kõike seda ühendab Kuldse Karika Spotlight Challenge!”

Spotlight Challenge on Eesti tantsumaastikul ainulaadne võistlus, mis keskendub vaid soolo ja duo tantsijate oskustele. Võisteldakse nii improvisatsioonil põhinevates kategooriates kui ka ettevalmistatud kavadega. Esmakordselt said ka diskotantsu huvilised noored näidata oskuseid Rhythmic Dance kategoorias. Noorimad osavõtjad olid aga mudilased, kellest paljud tegid oma esimesi soolosid Mini Staar kategoorias.

Kuldne Karikas jätkab aga eelvoorudega 12. märtsil Pärnu kontserdimajas. Võistlus kulmineerub aga suurejoonelise finaaliga 20.-21. mail Tartus EMÜ Spordihoones.