Põhimõtteliselt on sinu vestlus kellega tahes otsast lõpuni krüpteeritud, mis teoreetiliselt tähendab seda, et isegi mitte Facebookil endal ei ole nende lugemiseks õigust. See on Facebooki katse konkureerida teiste sõnumisiderakendustega nagu WhatsApp, mis tagab väga suure hulgal kasutajate sõnumite sisu turvalisuse ja omab seetõttu palju rakenduse kasutajaid ja austajaid.

"Asjaolu, et meil on 1,65 miljardit inimest Facebookis teeb Messengerist parimaks laivis suhtlemise võimaluseks maailmas," ütles David Marcus, kes on üks Messengeri funktsiooni juhtidest.

David Marcus postitas oma Facebooki seinale: "Selleks, et muuta maailma avatumaks ja ühendatumaks, peab inimestel olema rohkem võimalusi omavahel ohutult informatsiooni vahetada."

Ta lisas, et "salajased vestlused" on suurepärane võimalus saata tundlikke andmeid oma abikaasale, emale, isale, poissõbrale või jagada isiklikke telefoninumbreid sõpradega.

Alguses on funktsioon saadaval ainult väikesele osale kasutajatest, et funktsiooni testida, kuid lõplikult peaksid seda funktsiooni kasutada saama kõik kasutajad hiljemalt hilissuvel või varasügisel. Niisiis hoia silm peal oma uuendustel!